Ταχιάος: Τέλος οι ”λαμαρίνες” στα μέσα Δεκεμβρίου στην Εγνατία – Δίνεται σε κυκλοφορία στο σύνολό της

Στα μέσα Δεκεμβρίου η οδός Εγνατία απελευθερώνεται από τα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης και δίνεται σε κυκλοφορία στο σύνολό της.

Το παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο ξενάγησης δημοσιογράφων στο αμαξοστάσιο – κέντρο λειτουργίας του μετρό στην Πυλαία. Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, μέσα Δεκεμβρίου θα μπει η πλάκα οροφής οπότε η οδός Εγνατία θα ανοίξει στο σύνολο της.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οριστικά σε εμπορική λειτουργία στο β εξάμηνο του 2024 

Παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και της υφυπουργού Υποδομών, Χριστίνας Αλεξοπούλου ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι η βασική γραμμή του μετρό θα δοθεί σε εμπορική λειτουργία το β’ εξάμηνο του 2024.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράψει τη σύμβαση για τη διαχείριση του μετρό της Θεσσαλονίκης, κάτι που σημαίνει ότι, μετά από 14 μήνες, η εταιρεία  ΤΗΕΜΑ, θα πρέπει εντός 14 μηνών να θέσει σε εμπορική λειτουργία τη βασική γραμμή, η κατασκευή της οποίας, μαζί με τις συμπληρωματικές συμβάσεις για τα αρχαιολογικά, πλησιάζει, πλέον, το 1,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους κ.κ. Ταχιάο και Κουρέτα, ως τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει κατασκευαστεί η πλάκα οροφής στο Σταθμό Βενιζέλου και θα μπορούν να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών, σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής καθώς ήδη έχουν εγκατασταθεί στις αποβάθρες και οι θύρες ασφαλείας (PSD). Το μόνο έργο που μένει να εκτελεστεί και αναλαμβάνει να το υλοποιήσει η Ελληνικό Μετρό ΑΕ, είναι η κατασκευή του Σταθμού Μετεπιβίβασης στη Νέα Ελβετία. Η ανάθεση του έργου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, με νόμο που θα περάσει από τη Βουλή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.