Δυνατή Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ μπαίνει και στο Google Maps!

Στους χάρτες της Google εντάχθηκε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, διευκολύνοντας την καθημερινότητα του επιβατικού κοινού.

Οι στάσεις, οι διαδρομές, η άφιξη των λεωφορείων και γενικότερα κάθε πληροφορία που αφορά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, βρίσκονται πλέον στην εφαρμογή Google Maps. Έτσι το επιβατικό κοινό, είτε πρόκειται για κατοίκους της Θεσσαλονίκης είτε για τουρίστες, μέσω των δωρεάν χαρτών της Google, έχει απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα του Οργανισμού.

Με απλά λόγια, μέσω της εφαρμογής στην οποία έχει ενταχθεί ο ΟΑΣΘ, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρει πως να μετακινηθεί, θα έχει δίπλα του έναν ψηφιακό βοηθό, ώστε να… τον πιάσει από το χέρι και να τον καθοδηγήσει «δείχνοντάς» του μάλιστα εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται πλέον και η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

«Ο ΟΑΣΘ εξελίσσεται. Εντάχθηκε ήδη στους δωρεάν χάρτες της Google. Δίνουμε τέλος στο έλλειμα που υπήρχε στην ενημέρωση των επιβατών του Οργανισμού», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης και προσθέτει: «Από εδώ και στο εξής όλοι οι επιβάτες, ιδίως όμως οι νεότεροι, οι οποίοι χρησιμοποιούν συστηματικά τις νέες τεχνολογίες, θα έχουν σωστή και πλήρη πληροφόρηση για τις μετακινήσεις τους στη Θεσσαλονίκη».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ταγγίρης, το εργαλείο αυτό θα είναι ιδιαίτερο χρήσιμο και στους φοιτητές, ιδίως αυτούς που δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη, καθώς θα μπορούν να έχουν στο κινητό τους άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τους τρόπους μετακίνησής τους, είτε με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είτε με τα πόδια, είτε με άλλους τρόπους.

Ανάλογη διαδικασία ( GTFS (General Transit Feed Specification) ) για το σύνολο των ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης, τρέχει και ο ΟΣΕΘ, με σύμβαση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
Η διαδικασία είναι απλή: βάζετε στους χάρτες της google το σημείο αναχώρησης και το σημείο άφιξης και πατάτε το εικονίδιο με το λεωφορείο. Για παράδειγμα, από Γήπεδο Τούμπας για Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη), οι πληροφορίες είναι αυτές:

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgduArdTjm47Dlxsf8BY0wYT3HxdixyuMSOWwwKrx-wxfcUtiJJJLRh3vHSxPWxVey7jWM_6Khhl0IJDXEncgG3F3uyfg3aiNqE-jpdhvNxxmx794bTLj36_iEet4PRuQ35_yGt5lksuKgjEeFCEd8whjIPxuss-VEJntcS7J0B6Misp3_6iDOXy0wspLw

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.