Δυνατή Ελλάδα

Πεθανε στα 86 του χρόνια ο Γιώργος Ρωμανιάς, ο εργατολόγος που έβγαινε και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά

Θλίψη προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού εργατολόγου, Γιώργου Ρωμανιά. Ο ίδιος πρόσφατα είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του, και να μην αντέξει μετά το χειρουργείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε ειδικευθεί σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Ο ίδιος είχε σπάσει πρόσφατα το ισχίο του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο, όμως δεν άντεξε καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

IMG 3094 IMG 3093

Ο Γιώργος Ρωμανιάς υπήρξε τέως Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων. Διετέλεσε επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011) και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης – Ερευνητική Πληροφορική από το 2008 έως το 2011. Στην μακρόχρονη καριέρα του δημοσίευσε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και αρθρογράφησε σε έντυπα.

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού. Είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων κλπ της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Ήταν μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.