Δυνατή Ελλάδα

Θεσσαλία: 230 τόνους βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς συγκέντρωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανής κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ, για τη στήριξη των πλημμυροπαθών στην Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας 230 τόνους βοήθεια. Αξιοπρόσεκτη είναι η εθελοντική συμμετοχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που συγκέντρωσαν πρωτοφανείς ποσότητες σε 3 ημέρες.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με 230 τόνους βοήθειας, οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν τους πλημμυροπαθείς σε Θεσσαλία και Μαγνησία, συγκεντρώνοντας μάλιστα τις ποσότητες μέσα σε μόλις 3 ημέρες.

Αναχωρεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης C-130 με 3 τόνους βοήθεια για την Λιβύη

Εξίσου σημαντική όμως αναδεικνύεται και η εθελοντική προσφορά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία οργανώθηκε κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου η μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, τα οποία περιλαμβάνουν:

● 120 τόνους εθελοντικής προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης (ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, συσκευασμένα τρόφιμα) του προσωπικού των ΕΔ.

● 110 τόνους αντίστοιχων ειδών πρώτης ανάγκης από τα αποθέματα Μονάδων/Σχηματισμών των ΕΔ από όλη την επικράτεια.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ΓΕΕΘΑ, οι ανωτέρω ποσότητες παρελήφθησαν από την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ και μέσω αυτής θα προωθηθούν στα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου και εν συνεχεία με μέριμνά τους, θα διανεμηθούν στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα κατοίκους.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αποτελεί απόδειξη του υψηλού αισθήματος αλτρουισμού που χαρακτηρίζει το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες πέραν της αποστολής και του έργου τους που εκτελούνται στο ακέραιο θα συνεχίσουν, όπως κάνουν πάντα διαχρονικά, να συντρέχουν στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας όταν υπάρχει ανάγκη».

στρατός πλημμυροπαθείς Θεσσαλία βοήθεια

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.