Δύο κρούσματα σαλμονέλας και 234 γαστρεντερίτιδας στην Θεσσαλία

Δύο κρούσματα σαλμονέλας στην Θεσσαλία ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Λάρισα.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές Υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Συνεπώς, συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 για λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τόνισε, δε, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε σχέση με τις νοσηλείες, «έχουν 5 νέες σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες είναι 13».

Παράλληλα, η κ. Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό στον Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.