Στη Θεσσαλία σπεύδει ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Αντιμετώπισης Βιολογικής – Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ

Αναχώρησε χθες το βράδυ για τις πληγείσες περιοχές ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής ‘Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η αποστολή του θα είναι η εγκατάσταση 5 σταθμών απολύμανσης προσωπικού και μέσων σε κατάλληλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των συνεργείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στο πλαίσιο της συνδρομής τους, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, και θα δύναται επίσης να απολυμανθούν και πολίτες σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας κατά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, είναι σοβαροί, με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να αποφεύγουν κάθε επαφή με τα λιμνάζοντα ύδατα χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Ήδη καταγράφονται τα πρώτα περιστατικά γαστρεντερίτιδας και δερματικών παθήσεων!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.