Δυνατή Ελλάδα

Ο Πηνειός «κατάπιε» το ιστορικό προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη

Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της χώρας στη Θεσσαλία, αυτό της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη ανήκει στα θύματα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας  που έχει πλήξει την περιοχή.

Το προσκύνημα που βρίσκεται λαξευμένο μέσα στον βράχο στις όχθες του Πηνειού έχει πλημμυρίσει, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εφασφάλισε το orthodoxia.info οι ζημιές που έχει υποστεί είναι τεράστιες.

Το νερό έχει «καταπιεί» τον ναό. Τα ξύλινα προσκυνητάρια επιπλέουν ανάμεσα στα λασπόνερα που έχουν φτάσει να καλύπτουν ακόμη και μέρος του πολυελαίου.

Ενδεικτική της σφοδρότητας και της ποσότητας του νερού που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι η φωτογραφία στην οποία φαίνεται το νερό να έχει φτάσει και να έχει σχεδόν καλύψει τη γέφυρα που περνούν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο ιστορικό προσκύνημα. Μια γέφυρα που περνά αρκετά μέτρα πάνω από τον ποταμό.

Η περίφημη κρεμαστή γέφυρα πάνω από τον Πηνειό, πριν την καταστροφή
Η γέφυρα όπως καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής 10/9/23

Μέχρι στιγμής είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το εύρος της καταστροφής στο προσκύνημα και στα βοηθητικά του κτίρια αλλά κρίνοντας από τις εικόνες φαίνεται πως αυτή είναι ολοκληρωτική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.