Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των αποζημιώσεων για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Την ώρα που δίνεται τιτάνια μάχη ώστε να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και ενώ ολόκληρα χωριά εξακολουθούν να βρίσκονται «πνιγμένα» στα λασπόνερα, ξεκινά σήμερα η διαδικασία για την χορήγηση των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες, κυρίως στον κάμπο της Θεσσαλίας, αλλά και την περιοχή του Πηλίου.

Ενδεικτικό της βιβλικής καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία, είναι το γεγονός ότι το κόστος με πρόχειρους υπολογισμούς ανέρχεται στο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα των καταστροφών και των αναγκών προς αποζημίωση, αφού ακόμη δεν έχουν υποχωρήσει τα νερά και πολλές περιοχές παραμένουν «θαμμένες»

Η αρχή θα γίνει σήμερα, όπου θα είναι ανοικτή η πρόσβαση στην πλατφόρμα της κρατικής αρωγής (arogi.gov.gr), ώστε να υποδεχθεί τις πρώτες αιτήσεις από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, ώστε να λάβουν τα πρώτα χρήματα, μέσω του πακέτου μέτρων που έχει ανακοινωθεί.

Οι ζημιές είναι σε πολλά επίπεδα, κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, επιχειρήσεις, έργα υποδομής και όπως είναι φυσικό τα χρήματα που θα απαιτηθούν είναι πάρα πολλά και πολύ δύσκολα μπορεί να σηκώσει το βάρος ο κρατικός προϋπολογισμός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.