Γιατί ο πλοίαρχος δεν σταμάτησε τις μηχανές όταν έπρωξαν τον Αντώνη στη θάλασσα; Η απάντηση του δικηγόρου του

Στο πιο κρίσιμο ερώτημα, δηλαδή γιατί δεν σταμάτησαν τις μηχανές του Blue Horizon όταν έσπρωξαν τον Αντώνη Καρυώτη στη θάλασσα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, απαντά ο πλοίαρχος μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Κοκοσάλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο εντολέας του «ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου». Μιλώντας στο crertalive.gr ο συνήγορος του πλοιάρχου στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει το πλοίο για τρεις λόγους. Ποιοί είναι αυτοί;

«Πρώτον, γιατί δεν προβλέπεται από το λεγόμενο μνημόνιο ενεργειών διότι αν σταματούσε, το πλοίο θα ήταν ακυβέρνητο με μεγάλο κίνδυνο όσων επέβαιναν, επιβατών και πληρώματος, των ελλιμενισμένων πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά. Θα μπορούσε να πέσει στον λιμενοβραχιόνα, θα μπορούσε να πέσει στον ντόκο και να συνθλίψει τον Αντώνη.

Δεύτερον δεν του δόθηκε εντολή να σταματήσει από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων, όπως ανάλογη εντολή του δόθηκε τόσο στις 21.42 που του ζητήθηκε να διακόψει τον πλου και να περιμένει νεότερες οδηγίες, όσο και στις 22.00 οπότε και διατάχθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτον, για τους προαναφερόμενους λόγους το Κέντρο Ελέγχου του έδωσε εντολή να εξέλθει από το λιμάνι του Πειραιά με ελάχιστη ταχύτητα πηδαλίου.

Κατά συνέπεια, ο εντολέας μου, ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου», ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης.

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο έλαβαν οι 4 κατηγορούμενοι

Στο μεταξύ, προθεσμία για αύριο, Κυριακή, προκειμένου να απολογηθούν έλαβαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» τα οποία το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποπλοίαρχος δεν παρουσιάστηκε καθώς είναι στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν. Ειδικότερα, στον ύπαρχο που φαίνεται σε βίντεο να απωθεί τον 36χρονο Αντώνη ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.