Ράλλυ Ακρόπολις: Τρομερό ατύχημα στο Λουτράκι – Ακύρωση ειδικής διαδρομής

Κώστας Κάκκαβας

Το πάθος των θεατών για να δουν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα καταλήγει πολλές φορές να είναι υπερβολικό και επικίνδυνο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που κάμερα αγωνιστικού αυτοκινήτου κατέγραψε θεατές να βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία εντός των στροφών. Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί η ειδική διαδρομή «Λουτράκι 2».

Ωστόσο, το ατύχημα του 25χρονου Εσθονού Gerg Linnamae ήταν πραγματικά σοκαριστικό αφού λίγο έλλειψε να θρηνήσουμε θύματα. Όπως θα δείτε οι θεατές κάθονται σε λάθος σημείο και πάνω στην έξοδο της στροφής.

Όταν το αγωνιστικό βγήκε εκτός δρόμου πέρασε ανάμεσά τους. Ευτυχώς, δίχως να χτυπήσει κανέναν τους, που πραγματικά είχαν Άγιο. Το κακό δεν θέλει και πολύ να γίνει. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή… και πολύ μυαλό!

Παρά τις εκκλήσεις της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για συμμόρφωση όλων με το πλάνο ασφαλείας του αγώνα, οι κάμερες των αυτοκινήτων κατέγραψαν παρουσία θεατών σε «απαγορευμένες περιοχές», με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής «Λουτράκι 2».

Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι αδιαπραγμάτευτη και εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν νωρίτερα στον αγώνα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη διοργάνωση να αφήνει την εξέλιξή του στην τύχη.

Μόλις στην 3η ειδική διαδρομή της ημέρας χρειάστηκε να παρθεί η χειρότερη δυνατή απόφαση για την εξέλιξη του σκέλους, με συνέπεια -πλην 8 διελεύσεων- τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να φύγουν για την επόμενη ειδική διαδρομή χωρίς να αγωνιστούν, και οι θεατές που βρέθηκαν από νωρίς στα προτεινόμενα από τους διοργανωτές σημεία παρακολούθησης, να μην απολαύσουν το θέαμα.

Οι διοργανωτές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουν εργαστεί με γνώμονα την ασφάλεια του αγώνα συνολικά. Ωστόσο, χρειάζεται η συνεργασία όλων ώστε να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστο ή επικίνδυνο ενδεχόμενο.

ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  • Οι αγώνες ράλλυ κρύβουν κινδύνους – σκεφτείτε πρώτα την ασφάλεια.
  • Μην περπατάτε στις ειδικές διαδρομές 30 λεπτά πριν από το πέρασμα του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.
  • Απολαύστε τον αγώνα από τις προκαθορισμένες από τη διοργάνωση θέσεις θεατών.
  • Η θέση απ’ όπου θα παρακολουθήσετε πρέπει να απέχει αρκετά από το δρόμο της ειδικής διαδρομής.
  • Σεβαστείτε τις οδηγίες των κριτών. Βρίσκονται εκεί και για τη δική σας ασφάλεια.
  • Παρακολουθείτε και ακούτε τις ανακοινώσεις των διοργανωτών.
  • Μη στέκεστε κοντά σε διασταυρώσεις ή σε απαγορευμένες περιοχές.
  • Σεβαστείτε τη σήμανση και την οριοθέτηση χώρων με κορδέλες ασφαλείας.
  • Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπορεί να βγουν εκτός πορείας οπουδήποτε. Μη βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.