Δυνατή Ελλάδα

Όταν ο «ιπτάμενος» Μητσοτάκης το 2020 μοίραζε υποσχέσεις στην Καρδίτσα μετά τον «Ιανό»

Ήταν Σεπτέμβριος του 2020 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε με ελικόπτερο τα πλημμυρισμένα εδάφη της Καρδίτσας και το επιτελείο του κατέγραψε τις καταστροφές από το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός» που χτύπησε την περιοχή.

Τότε υποσχέθηκε στους πληγέντες άμεση ανακούφιση και πως πρόκειται να στηρίξει την Περιφέρεια λέγοντας μάλιστα με στόμφο –αφού πρώτα τα φόρτωσε στην «πρωτόγνωρη βροχόπτωση»– πως δεν θα δείξει καμία κατανόηση σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Τρία χρόνια μετά και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τάξει αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας βλέπουν τα χωριά τους να έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες, τα σπίτια τους να έχουν βουλιάξει, τις περιουσίες τους να έχουν καταστραφεί και το πιο τραγικό πως θρηνούν συμπολίτες τους, αγωνιούν πάνω στις στέγες των σπιτιών τους περιμένοντας το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, που για ακόμη μια φορά κατέρρευσε.

Δείτε το βίντεο με τις τότε δεσμεύσεις

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Θα ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών – Τα χρήματα θα τα βρούμε

Σήμερα από την Καρδίτσα o κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις… déjà vu δεσμεύσεις και υποσχέσεις, και λίγο αργότερα από την Λάρισα. Τι Ιανός, τι Daniel? Και, βεβαίως, «λεφτά υπάρχουν» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.