Κακοκαιρία Daniel: Τι ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον Μητσοτάκη

Λίγο μετά τις 10 το πρωί βρέθηκε με ελικόπτερο στη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel.

Ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πλημμυρισμένες περιοχές, ενώ στη συνέχεια προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας όπου μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της Πυροσβεστικής και του Στρατού, καθώς και τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο Καρδίτσας, προκειμένου να συναντηθεί με τους δημάρχους των πληγέντων περιοχών.

Πρωτοφανές φαινόμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν, έκαναν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο και έθεσαν τις προτεραιότητες κάθε δήμου με έμφαση στους απεγκλωβισμούς πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών, στην τροφοδοσία των πολιτών, στην περίθαλψη όσων έχουν μείνει χωρίς σπίτια, στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης και στη συνέχεια στην καταγραφή των ζημιών και στην ανάγκη να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις, να αποκατασταθούν οι υποδομές.

Την γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον πρωθυπουργό

Συστάθηκε κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εκτεταμένων καταστροφών συστάθηκε Κέντρο Επιχειρήσεων με έδρα τη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, σε άμεση συνεργασία και συντονισμό με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για την αποτελεσματικότερη δράση του συντονιστικού κέντρου, κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.