Σιδηρόδρομος: εικόνες βιβλικής καταστροφής στο δίκτυο της Θεσσαλίας απο την κακοκαιρία Daniel (ΦΩΤΟ)

Νίκος Καραγιάννης

Οι καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel με επίκεντρο την Θεσσαλία δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Σιδηρόδρομο. Μετά τις χθεσινές εικόνες όπου γραμμές είχαν καλυφθεί από τόνους νερό, σήμερα οι πρώτες εικόνες δείχνουν σημαντικές ζημιές στο δίκτυο της Θεσσαλίας. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές πολύ χαρακτηριστικές εικόνες.

Πηγές του ΟΣΕ επεσήμαιναν (οπως φαίνεται και στις φωτο) πως οι ζημιές στο δίκτυο είναι πολύ εκτεταμένες καθώς ειδικά στις περιοχές του Βόλου, της Λάρισας και του Δομοκού το νερό έχει σκεπάσει στην κυριολεξία τις γραμμές. Έχουν παρασυρθεί τα χαλίκια και σε κάποια σημεία τα νερά έχουν περάσει και κάτω από τις γραμμές που σημαίνει ότι έχει μείνει εν κενό η γραμμή. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι ζημιές είναι μεγαλύτερες από τον Ιανό. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ακόμα συνολικά την κατάσταση.

Τα προβλήματα είχαν αρχίσει να φαίνονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λειανοκλαδίου – Λάρισας, είχε διακοπεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή του Δοξαρά.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να καθοριστεί το ύψος των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία, ούτε και το κόστος άλλα όπως φαίνεται θα χρειαστεί χρόνος -άγνωστο προς το παρόν πόσο- για να μπορεί να επανέλθει το δίκτυο στην περιοχή σε λειτουργική κατάσταση.

Αυτό που μένει είναι με την απομάκρυνση των νερών για να αποκαλυφθεί το μέγεθος των ζημιών. Όπως αναφέρουν σιδηροδρομικές πηγές η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του σιδηροδρόμου ίσως να χρειαστεί και βέβαια ανάλογα με τον καιρό με γνώμονα φυσικά την ασφάλεια.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.