Δυνατή Ελλάδα

Ο Λέκκας μίλησε για 300 εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες έως το 2030!

Για την καταστροφική κακοκαιρία Daniel που έπληξε αλύπητα τη χώρα, μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος».

Όπως ανέφερε μελέτη του ΟΗΕ προβλέπει ότι έως το 2030 θα υπάρχουν 300 εκατομμύρια κλιματικοί πρόσφυγες και συνέχισε λέγοντας: «Καμία δημόσια υπηρεσία δεν μπορούσε να προβλέψει τα όσα έγιναν, απαιτείται η αξιοποίηση εξελιγμένων επιστημονικών γνώσεων, που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται».

Δήλωσε ακόμη πως ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία θα μετακινηθούν τις επόμενες ώρες και τόνισε ότι οι προβλέψεις του 2019 έπεσαν έξω, αφού έκαναν λόγο για μία μεγάλη πλημμύρα ανά 1.000 χρόνια, και μέσα σε τέσσερα χρόνια είχαμε δυο φορές καταστροφικές πλημμύρες.

Ανέφερε ότι έχουμε επιταχυνόμενους ρυθμούς σε ένα συνδυασμό φαινομένων, όπως πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ εκτίμησε πως οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ!

Σημείωσε ότι έχουμε «προέλαση» του πλημμυρικού μετώπου όπου εκτός από το νερό παρασύρονται όγκοι εδαφική μάζας από κατολισθήσεις και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ανασχεδιασμός των επιχειρησιακών σχεδίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.