Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τις νέες ταυτότητες

Για τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει με το θέμα έκδοσης των νέων ταυτοτήτων τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ζητώντας «να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά».

Σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη».

Και κατέληξε πως πρέπει «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».

Πάντως εντύπωση προκάλεσε η έμμεση αιχμή προς τον Μακαριστό Χριστόδουλο, ο οποίος οργάνωνε τα συλλαλητήρια κατά της μη αναγραφής θρησκεύματος, με τον οποίο άλλωστε είναι γνωστό πως ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.