Δυνατή Ελλάδα

Εντονες διαμαρτυρίες των φωτογράφων για τις νέες ταυτότητες

Στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες φωτογράφοι αναφορικά με την τροποποίηση της ρύθμισης για τις ταυτότητες και τις φωτογραφίσεις των πολιτών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 30/8, εκατοντάδες φωτογράφοι, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, με θέμα συζήτησης τις νέες ταυτότητες. Με την τροποποίηση της ρύθμισης για τις ταυτότητες και τις φωτογραφίσεις των πολιτών, οι φωτογράφοι αναφέρουν ότι θα χάσουν μεγάλο αριθμό πελατών, καθώς τον συγκεκριμένο ρόλο πρόκειται να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως «ξαφνικό θάνατο» για τον κλάδο τους την τύπωση φωτογραφιών μέσα στα αστυνομικά τμήματα, γι’ αυτό και ζήτησαν να συναντήσουν μέσω αντιπροσωπείας τον κ. Οικονόμου.

«Είναι τεράστιο πλήγμα για τους επαγγελματίες φωτογράφους, είναι ένα πολύ μεγάλο έσοδο, θα κλείσουν τα μισά φωτογραφεία» τόνισε ο πρόεδρος των Καλλιτεχνών Φωτογράφων Ελλάδος, Βασίλης Στάμος, και πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί φωτογραφίζουν, αλλά οι φωτογράφοι δεν αστυνομεύουν». Ανέφερε μάλιστα ότι, η χρέωση «ενδεχομένως να υπάρχει χρέωση στα τμήματα, που θα πηγαίνουν σε ένα μονοπώλιο, σε μία εταιρεία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.