Φωτιά στον Έβρο: Κοντά σε παράπηγμα εντοπίστηκαν οι 18 νεκροί μετανάστες

Τραγωδία στον Έβρο, όπου εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, κοντά στο δάσος της Δαδιάς, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά. Συνολικά 18 σοροί εντοπίστηκαν πλησίον παραπήγματος, στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, κατόπιν επιτόπιου ελέγχου της Πυροσβεστικής, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα», τόνισε.  «Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή.

Ήδη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. «Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδει στην περιοχή για να διαπιστώσει αν πρόκειται για άνδρες ή για γυναίκες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 18 σοροί εντοπίστηκαν κοντά σε παράπηγμα που χρησιμοποιείται ως κρυψώνα για παράτυπους μετανάστες. Οι σοροί εντοπίστηκαν από πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή για την φωτιά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.