Δυνατή Ελλάδα

Ρόδος: Σχέδιο για νέους αγροτικούς δρόμους μετά τις φωτιές

Νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά σε όλες τις αγροτικές περιοχές πλην των πόλεων Ρόδου και Ιαλυσού, μέσω ειδικής προκήρυξης του ΥΠΑΑΤ, προβλέπει το σχέδιο δράσης του υπουργείου για χρηματοδοτήσεις αγροτικής οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικών έργων στη Ρόδο, μετά τις φωτιές.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στις υποδομές του πρωτογενούς τομέα η πυρκαγιά στη Ρόδο, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που είχε στο Δημαρχείο του νησιού ο ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, τους αντιδημάρχους Τηλέμαχο Καμπούρη, Νεκτάριο Φλοσκάκη και Στράτο Καρίκη, τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, Δημήτρη Τσίκκη την Ειδική Σύμβουλο Δημάρχου, Βασιλική Παπαδημητρίου- Ξεπαπαδάκη και την καθηγήτρια του ΕΜΠ, Τώνια Μοροπούλου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά σε όλες τις αγροτικές περιοχές πλην των πόλεων Ρόδου και Ιαλυσού, μέσω ειδικής προκήρυξης του ΥΠΑΑΤ. Επίσης μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και του Προγράμματος LEADER το ΥΠΑΑΤ θα χρηματοδοτήσει ειδικά τις αποκαταστάσεις για μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν γεωτρήσεις και αγωγούς μεταφοράς της ΔΕΥΑΡ, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές για τα καμένα και συνοδά καινοτόμα έργα.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών και η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των αγροτών της Ρόδου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.