Δυνατή Ελλάδα

Αρνητικό ρεκόρ πνιγμών στην χώρα – 150 άνθρωποι πέθαναν στην θάλασσα τον Ιούλιο

Αρνητικό ρεκόρ έχουν σημειώσει οι πνιγμοί στην χώρα μας, με τους λουόμενους που έχουν χάσει την ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες, μέσα στον Ιούλιο να ανέρχονται σε 150.

Η Ελλάδα διατηρεί θλιβερή πρωτιά στους θανάτους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με 340 πνιγμούς κάθε χρόνο.

Τον Ιούνιο, καταγράφηκαν 39 πνιγμοί, ενώ τον Ιούλιο ο αριθμός αυτός ανέβηκε σημαντικά σκαρφαλώνοντας στους 151. «Πρέπει να προσέχουμε να μην ανοιγόμαστε στα βαθιά και ειδικά οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας, για να μπορέσουμε να δώσουμε αμέσως τις πρώτες βοήθειες», λένε οι ναυαγοσώστες.

Ο κίνδυνος πνιγμού σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με χιλιόμετρα ακτογραμμής, ελλοχεύει ανά πασά στιγμή. Μόνο την Τρίτη έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό για δύο μήνες να φτάνει στους 193 πνιγμούς.

Ο αριθμός των νεκρών από πνιγμό ήταν τεράστιος και την περσινή χρονιά, με 239 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Πώς θα προστατευτούμε

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους λουόμενους να μην μπαίνουν στη θάλασσα αμέσως μετά το φαγητό και μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

«Δεν τρώμε, δεν πίνουμε, ξεχωρίζουμε την ώρα του ποτού και του φαγητού από την ώρα που κάνουμε μπάνιο, δε φεύγουμε εκτός των ορίων της ακτής και αν δεν νιώθουμε καλά ζητάμε βοήθεια και μένουμε στα ρηχά. Βασικός κανόνας για την ασφαλή κολύμβηση, κυρίως των ηλικιωμένων, είναι να μην κολυμπούν τις ώρες μεταξύ 12.00 και 17.00, τότε που ο ήλιος καίει και οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές», αναφέρουν οι ειδικοί.

Αρκετοί είναι και οι θάνατοι τουριστών από πνιγμούς στα ελληνικά νησιά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουμε και στα παιδιά. Εκτός από τις ακτές, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για ασφαλή κολύμβηση και στις πισίνες, καθώς έχουν παρατηρηθεί αρκετά περιστατικά πνιγμών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.