Δυνατή Ελλάδα

«Επικίνδυνο σφάλμα» – Τι γράφουν στην Τουρκία για την γκάφα της κυβέρνησης με τους απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες

Θέμα και στα τουρκικά ΜΜΕ έγινε η γκάφα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη δημοσιοποίηση απόρρητων στρατιωτικών χαρτών, μετά από την επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες, μετά από της εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο όπου μαινόταν το πύρινο μέτωπο.

«Το λάθος που προκάλεσε κρίση στην Ελλάδα. Το υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε κατά λάθος μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις» γράφει η τουρκική Haber.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναλυτική αναφορά για το δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, το οποίο περιλάμβανε 29 φωτογραφίες, ανάμεσα στις οποίες και το στιγμιότυπο με τον Νίκο Χαρδαλιά να κοιτάζει τον απόρρητο χάρτη.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα  έχει δημοσιεύσει ζουμαρισμένη την φωτογραφία με τους χάρτες και σημειώνει ότι «στο σχετικό δελτίο Τύπου συμπεριλαμβάνονταν 29 φωτογραφίες, μία από τις οποίες προκάλεσε χάος αφού φαινόταν χάρτης με μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις» ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με βάσεις στα νησιά.

Όπως γράφει η Haber: «αφού παρατηρήθηκε το «επικίνδυνο» σφάλμα, ο εν λόγω χάρτης» τροποποιήθηκε ώστε να μην φαίνεται και δημοσιεύτηκε ξανά.

Την ίδια στιγμή, η sabah κάνει λόγο για «”Επικίνδυνο” λάθος του ελληνικού υπουργείου Άμυνας».

«Μεταξύ των χαρτών που κοινοποιήθηκαν ήταν και ένας χάρτης με μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Υποστηρίζεται ότι ο μη λογοκριμένος χάρτης αφορά τις βάσεις στα νησιά. Ο ελληνικός Τύπος έγραψε για τη φωτογραφία που βγήκε: “Δείχνει τις αποθήκες καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων”», τονίζεται.

Σημειώνεται ότι αναφορά στο περιστατικό έκαναν και ρωσικά ΜΜΕ σχολιάζοντας ως «αδικαιολόγητο» το περιστατικό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.