Δυνατή Ελλάδα

Η… μάχη της κάλπης στα τηλεοπτικά κανάλια

Μεγάλο στοίχημα οι εθνικές εκλογές 2023 για τα τηλεοπτικά κανάλια. Επί ποδός θα βρίσκονται οι σταθμοί την Κυριακή 21 Μαΐου, με το βαρύ πυροβολικό μπροστά και πίσω από τις κάμερες, και ο μεγάλος στόχος είναι η πρωτιά στην τηλεθέαση, να πέσουν μέσα στις προβλέψεις αλλά και να κλέψουν τις εντυπώσεις με το ρεπορτάζ, τους καλεσμένους, τις αποκλειστικές ειδήσεις.

ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1, με το ισχυρό δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του, θα είναι κοντά στους πολίτες στις εθνικές εκλογές, για να καταγράψει άμεσα, έγκυρα και αξιόπιστα την εκλογική αναμέτρηση.

Αύριο οι αναλυτές, οι ρεπόρτερ και οι τεχνικοί του ΑΝΤ1 σε όλη την Ελλάδα, θα καταγράφουν από νωρίς το πρωί και θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις της εκλογικής μάχης. Ζωντανές συνδέσεις με τα στρατηγεία και τα κέντρα αποφάσεων των κομμάτων, αποκλειστικά ρεπορτάζ, έγκυρες πολιτικές αναλύσεις, τεχνολογικά ευρήματα και τρισδιάστατες απεικονίσεις, με στόχο την αντικειμενική και σφαιρική πληροφόρηση των πολιτών.

Ο εκλογικός μαραθώνιος αρχίζει στις 05.30 το πρωί με το «Στούντιο με Θέα». Η Φαίη Μαυραγάνη μαζί με την ομάδα της θα μεταφέρει μέσα από ζωντανές συνδέσεις τον παλμό των εκλογών, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες. Ρεπορτάζ, αναλύσεις και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα όλης της Ελλάδας, τόσο των αστικών κέντρων όσο και των νησιών.

Στις 10.00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει το «Καλημέρα, Ελλάδα». Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου θα συνδεθούν ζωντανά με τα εκλογικά τμήματα στα οποία ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων καθώς και με όλη την επικράτεια για να μεταδώσουν τον εκλογικό παλμό. Ταυτόχρονα, θα δίνουν απαντήσεις σε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πρόσωπα της επικαιρότητας θα σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν την ημέρα της κάλπης. Στις 13.00, η Μαρία Σαράφογλου θα παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις της πολιτικής ειδησεογραφίας.

Γιώργος Παπαδάκης

Στις 18.00, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα μας οδηγήσει στην τελική ευθεία προς τα αποτελέσματα της κάλπης, ενώ στις 19.00, ο πρόεδρος της MARC Θωμάς Γεράκης θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας μαζί του τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τη Μαρία Σαράφογλου, τη Μαρία Αναστασοπούλου και τη Φαίη Μαυραγάνη, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρουσιάζοντας έγκαιρα τα αποτελέσματα της κάλπης, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής αναμέτρησης και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ενώ μέσα από συνεχή ρεπορτάζ θα φέρνει στο προσκήνιο τις κινήσεις και τις αποφάσεις των κομμάτων για την επόμενη ημέρα. Μαζί του στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα είναι δημοσιογράφοι, αναλυτές, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, εκπρόσωποι της κοινωνίας, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

OPEN

Κυριακή 21 Μαΐου, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ψηφίζουν και το Open τούς ενημερώνει λεπτό προς λεπτό! Από τις 05.00 το πρωί έως τις 10.00 η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Σιαδήμας θα δίνουν όλες τις χρηστικές πληροφορίες και ρεπορτάζ για την έναρξη της ψηφοφορίας.

Αμέσως μετά και έως τις 13.00 τη σκυτάλη παίρνουν η Λίνα Δρούγκα και ο Γιάννης Φώσκολος, αναλύοντας τον παλμό της ημέρας και κάνοντας συνδέσεις με εκλογικά κέντρα. Στις 13.00 θα δώσει έξτρα ρεπορτάζ το μεσημεριανό δελτίο με τη Μίνα Καραμήτρου. Στις 18.00 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος, με συντονιστή τον Νίκο Στραβελάκη. Μαζί του ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Παναγιώτης Στάθης και ο επικεφαλής της ΜRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος στις 19.00 θα παρουσιάσει το exit poll για τη δύναμη των κομμάτων και τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγουν.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας σφαίρας αναλύουν και σχολιάζουν το νέο πολιτικό σκηνικό και τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών μέχρι τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και τους συσχετισμούς στην επόμενη Βουλή.

ALPHA

Την Κυριακή 21 Μαΐου η ενημέρωση στον Alpha αρχίζει από το πρωί και δεν σταματά μέχρι αργά τη νύχτα. Με συνεχές ζωντανό πρόγραμμα καλύπτει τη μεγάλη ημέρα της Δημοκρατίας. Σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό, με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ, μεταδίδει πληροφορίες και εξελίξεις από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και όχι μόνο. Στην πρώτη «καλημέρα», ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στις 09.30. Πιστός στον χαρακτήρα της εκπομπής, μεταφέρει τον παλμό της ημέρας και την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και όπου υπάρχει το ελληνικό στοιχείο. Στο υπουργείο Εσωτερικών η κάμερα καταγράφει τις πυρετώδεις διαδικασίες για την ομαλή διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.
Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων μεταδίδονται όλα τα νεότερα από την εκλογική διαδικασία, με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις.

Η ροή των ειδήσεων συνεχίζεται στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!». Η Λώρα Ιωάννου μεταφέρει όλες τις πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ και η Ναταλία Γερμανού μάς δίνει μια γεύση από τις εκπλήξεις που ακολουθούν στη συνέχεια του ζωντανού προγράμματος. Ο Αντώνης Σρόιτερ από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο για τη βραδιά των εκλογών παίρνει τη σκυτάλη. Μας μεταφέρει το κλίμα λίγο πριν από το exit poll. Μαζί του ο Κώστας Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ALCO. Οι ρεπόρτερ του σταθμού καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο, μεταδίδοντας από τα επιτελεία των κομμάτων και τις γενέτειρες των πολιτικών αρχηγών.

Μαζί με τον Αντώνη Σρόιτερ, από νωρίς στο στούντιο ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Νίκος Μάνεσης για τις πρώτες αναλύσεις και τις καίριες ερωτήσεις στους καλεσμένους της μεγάλης βραδιάς. Δημοφιλή πρόσωπα από όλους τους χώρους έρχονται στο πλατό του Alpha. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής για τα αποτελέσματα των εκλογών ο Alpha έχει σχεδιάσει πολλές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές. Την επόμενη ημέρα των εκλογών η ενημέρωση συνεχίζεται με έκτακτη εκπομπή, στις 05.45. Η Λώρα Ιωάννου, η Μαρία Νικόλτσιου και ο Χρύσανθος Κοσελόγλου, με τη συνδρομή του Κώστα Παναγόπουλου, αναλύουν τα σημαντικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από το αποτέλεσμα της κάλπης. Μέσα από ζωντανές συνδέσεις οι ρεπόρτερ μεταφέρουν το κλίμα αλλά και τις πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις των κομμάτων. Πολιτικά πρόσωπα κάνουν τον δικό τους απολογισμό και σχολιασμό.

STAR

Εκλογές 2023 και η ενημέρωση έχει τον πρώτο λόγο στο Star, με όλο το έμπειρο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο να καλύπτει την εκλογική αναμέτρηση.
Από τις 09.00 έως τις 13.00, ο Σπύρος Λάμπρου και η Ράνια Τραγόμαλλου θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις, δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στα εκλογικά κέντρα όπου ψηφίζουν, χρηστικές πληροφορίες για τους ψηφοφόρους αλλά και πληροφορίες από τους πολίτες για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, με καλεσμένους στο στούντιο επικοινωνιολόγους και καλλιτέχνες. Στις 15.00 έως τις 16.00 θα ακολουθήσει το διευρυμένο δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Τσαμούρη.

Η εκλογική βραδιά αρχίζει στις 18.00, με τη Μάρα Ζαχαρέα να συντονίζει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί της στον σχολιασμό και στην παρουσίαση ο Γιώργος Ευγενίδης, με καλεσμένους κορυφαίους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19.00 ακριβώς, ο Αντώνης Παπαργύρης θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της GPO. Στο κοντρόλ της μετάδοσης ο σκηνοθέτης Σάκης Σιάρκος και ο διευθυντής Σύνταξης Ηλίας Παπανικολάου, ενώ η ομάδα 3d γραφικών του Star ετοιμάζει ένα ξεχωριστό set παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία, οι δημοσιογράφοι του Star θα καταγράψουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις όλων των πλευρών, και θα αναλύσουν το πολιτικό σκηνικό, όπως θα διαμορφωθεί την επόμενη ημέρα.

ACTION24

Κυριακή 21 Μαΐου: Η ώρα της απόφασης – Στις 18.00 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος του ACTION24. Την Κυριακή 21 Μαΐου, ημέρα των εκλογών, στις 19.00 ακριβώς ζωντανά στο ACTION24 το αποτέλεσμα της κάλπης της απλής αναλογικής. Η εκλογολόγος και πολιτική αναλυτής της Rass Μαρία Καρακλιούμη παρουσιάζει το πανελλαδικό exit poll: Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών, οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων, τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της κάλπης. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ACTION24 καταγράφουν και μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις της εκλογικής βραδιάς. Ζωντανά στο στούντιο, εκπρόσωποι των κομμάτων και δημοσιογράφοι αναλύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

KONTRA

Την Κυριακή 21 Μαΐου ο εκλογικός μαραθώνιος ζωντανά, με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του Kontra Channel επί ποδός! Ο Κωνσταντίνος Μαραβελίδης, από τις 16.00, με καλεσμένους και ζωντανές συνδέσεις από τα επιτελεία όλων των κομμάτων, παρουσιάζει την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Από τις 18.30 μέχρι αργά τη νύχτα, ο Γιώργος Μελιγγώνης και η Αναστασία Γιάμαλη σχολιάζουν το exit poll, με καλεσμένους κορυφαία στελέχη όλων των κομμάτων, απευθείας μεταδόσεις με αντιδράσεις και ειδικούς να αναλύουν τα αποτελέσματα. Επίσης, ζωντανά από την αίθουσα σύνταξης συνεχής ροή αποτελεσμάτων και πληροφοριών λεπτό προς λεπτό, ανά εκλογικό τμήμα και περιφέρεια οι σταυροί και η κατανομή των βουλευτικών εδρών.

MEGA

Ο παλμός των εκλογών χτυπάει στο MEGA, το κανάλι με το ισχυρό αποτύπωμα στην ενημέρωση. Την Κυριακή 21 Μαΐου το MEGA πρωταγωνιστεί και στις εθνικές εκλογές, με έναν ειδησεογραφικό μαραθώνιο μέχρι αργά το βράδυ. Σύσσωμο το έμπειρο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του MEGA θα μεταδίδει αδιάλειπτα όλη την εκλογική διαδικασία, από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την εκτίμηση της επόμενης ημέρας. Στις 05.00 ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα, σε ζωντανή σύνδεση με εκλογικά τμήματα, παρακολουθούν την έναρξη της τελικής αναμέτρησης των υποψηφίων.

Στις 09.00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη καταγράφουν την προσέλευση των ψηφοφόρων και μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τις αφίξεις των πολιτικών αρχηγών. Στις 13.40, η Δώρα Αναγνωστοπούλου παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με πλούσιο ρεπορτάζ από όλη την επικράτεια καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική μάχη και συντονίζει πάνελ συζητήσεων με πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, ακαδημαϊκούς αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ο εκλογικός μαραθώνιος κορυφώνεται στις 17.00. Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Νίκη Λυμπεράκη παίρνουν θέση στο στούντιο που διαμορφώθηκε ειδικά για την ημέρα των εκλογών και σκιαγραφούν το αποτύπωμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Στις 19.00, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, παρουσιάζει το exit poll μέσα από τα πρωτοποριακά γραφικά και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του MEGA. Μέχρι αργά το βράδυ οι δημοσιογράφοι του MEGA μεταδίδουν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης, ακολουθούν τους πολιτικούς αρχηγούς στα «στρατηγεία» τους και αναλύουν τα μετεκλογικά σενάρια. Στο στούντιο για τα πρώτα σχόλια μετά τη λαϊκή ετυμηγορία θα βρίσκονται κορυφαία στελέχη των κομμάτων και ειδικοί αναλυτές.

ΕΡΤ 1

Με ένα πρωτοποριακό σύστημα γιγαντοοθόνης αφής, αλλά και με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού δυναμικού της, η ΕΡΤ θα καλύψει τις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου 2023, μεταδίδοντας το exit poll και τα αποτελέσματα της εθνικής κάλπης. Ο εκλογικός μαραθώνιος, με παράλληλες συνδέσεις με όλο το δίκτυο των ανταποκριτών της ΕΡΤ στην Ελλάδα και στις μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, θα αρχίσει στο ΕΡΤNEWS και στην ΕΡΤ1 ήδη από τις 05.00, με τον Δημήτρη Απόκη και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα. Στις 06.00 τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη, ενώ αμέσως μετά το πρώτο δελτίο ειδήσεων, στις 10.30. τους διαδέχονται η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13.00 αναλαμβάνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Ηλίας Σιακαντάρης και ακολουθούν στις 16.00, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Στις 17.30 θα αρχίσει και επισήμως η εκλογική βραδιά από το ΕΡΤNEWS Studio, με τον Γιώργο Κουβαρά. Μαζί του στο στούντιο θα είναι ο Απόστολος Μαγγηριάδης και όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου, Ηλία Σιακαντάρη και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Στις 19.00 η ΕΡΤ θα παρουσιάσει με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο το πανελλαδικό exit poll, ενώ τα σενάρια της επόμενης μέρας θα αναλύσουν ο διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης Παναγιώτης Κουστένης και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας Eυτύχης Βαρδουλάκης.

Σκάι

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος στον Σκάι αρχίζει από τις 05.00 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα», στις 09.00 τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Ακης Παυλόπουλος με την εκπομπή «Σήμερα» και στις 12.00 οι «Αταίριαστοι» Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας. Πού ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, όλα καταγράφονται και αναλύονται από την ενημερωτική ομάδα του Σκάι. Στις 14.00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου κάνει τον πρώτο απολογισμό της εκλογικής διαδικασίας. Η Σία Κοσιώνη στις 18.00 αναλαμβάνει τη μεγάλη εκλογική βραδιά μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του σταθμού. Στις 19.00 ακριβώς παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του exit poll από τον Γιώργο Αράπογλου και την PULSE RC, με τα πρώτα σχόλια από τους καλεσμένους στο στούντιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.