Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο ΔΙΠΑΕ από φοιτητές Γεωπονίας

Σε κατάληψη ολόκληρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου.

Οι φοιτητές ζητούν την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων γεωπονικών τμημάτων αλλά και αποφοίτων της Σχολής, καθώς όπως τονίζουν δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους ως πενταετούς φοίτησης, αλλά και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι «για τους πτυχιούχους και για τους φοιτητές που πρόκειται να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πενταετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Γεωπονικής κατεύθυνσης και έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν πτυχίο Γεωπόνου δεν έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα ένα σχέδιο νόμου που να διασφαλίζει την επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από τον Ιούνιο του 2021 υπάρχουν φοιτητές του ΔΙΠΑΕ που έχουν περατώσει τις σπουδές του νέου προγράμματος σπουδών και δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Γεωπόνου. «Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος είναι ένα από τα πανεπιστήμια που μετά από αξιολόγηση της ΕΘΑΑΕ έχει λάβει πιστοποίηση με βαθμολογία Α. Η εν λόγω έκθεση πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σύντομα και διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση του προγράμματος του τμήματος με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών της ΕΘΑΑΕ», υπογραμμίζουν.

«Είναι καιρός, λοιπόν, τα πτυχία και οι σπουδές μας να αποκτήσουν αναγνώριση στην αγορά εργασίας και επιτέλους να αποκτήσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα που αυτοδίκαια μας αρμόζουν», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ.

Η απόφαση για κατάληψη πάρθηκε έπειτα από γενική συνέλευση των φοιτητών Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ και θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου, που είναι η μέρα ψήφισης της τροπολογίας για τα νέα γεωπονικά τμήματα. Οι επόμενες κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους φοιτητές, θα εξαρτηθούν από την τροπολογία που αφορά τα νέα γεωπονικά τμήματα και την απονομή στους αποφοίτους της δυνατότητας άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου. Σημειώνεται ότι την κατάληψη υποστηρίζουν και οι καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας.

Ανάλογες αντιδράσεις από φοιτητές Γεωπονικών Σχολών έχουν προκληθεί και στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Πατρών, Πελοποννήσου, Ελληνικού Μεσογειακού και Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάληψη στο ΔΙΠΑΕ:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.