Δυνατή Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες σε απόγνωση πωλούν τα ακίνητά τους για «ψίχουλα»

Σε απόγνωση βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Θεσσαλονίκη καθώς αντί να έχουν έσοδα έχουν αποκτήσει… «πονοκέφαλο» και ένα σωρό υποχρεώσεις που τους έχουν κουράσει ψυχικά. Γι’αυτό το λόγο βγάζουν τα ακίνητά τους προς πώληση ακόμα και για «ψίχουλα» για να γλιτώσουν!

Σύμφωνα με το voria.gr, τα ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες είναι πολλά, όπως πολύμηνες καθυστερήσεις σε ενοίκια, φέσια σε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, απλήρωτα κοινόχρηστα, αλλαγές στη φορολογία, αλλά και ασυνεννοησία. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο κορονοϊός που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση και έτσι δεν τους έχει αφήσει σε ηρεμία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο «θέμα» που έχουν οι ιδιοκτήτες είναι πραγματικά ότι έχουν χάσει την ηρεμία τους λόγω των αλλαγών στην φορολογία και της ασυνέπειας και δεν πωλούν τα ακίνητά τους επειδή χρειάζονται τα χρήματα ή θέλουν να προχωρήσουν σε κάποια επένδυση, όπως αγορά νέας κατοικίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  o μεσίτης και πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας, Κώστας Γεωργάκος αναφέρει πως πρόκειται για ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν απηυδήσει και αναζητούν διέξοδο μέσω της πώλησης, από την οποία δεν στοχεύουν να αποκομίσουν υψηλά ποσά.

Όπως λέει, πρόκειται για ανθρώπους που έχουν στην ιδιοκτησία τους παραπάνω από ένα ακίνητα και συχνά βάζουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να τα πουλήσουν, μια ώρα γρηγορότερα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τα ξεπουλούν.

Τα ακίνητα αφορούν όλη την γκάμα από κατοικίες και γραφεία μέχρι καταστήματα και κτήρια, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της πόλης ακόμη και σε άκρως κεντρικά σημεία.

Ακόμη και αν το ακίνητο βρίσκεται σε καλή περιοχή, αν αυτό δεν αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα στον ιδιοκτήτη του, τότε μπαίνει στην… «μαύρη» λίστα και αρχίζει η διαδικασία αναζήτησης πιθανού αγοραστή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.