Δυνατή Ελλάδα

Πώς επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία

Στα πόστα τους επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία, μετά από την απόφαση του ΣτΕ που αποτέλεσε «χαστούκι» για την εκδικητική επιμονή του Θάνου Πλεύρη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τους αφήσει εκτός μάχης επειδή δεν δέχτηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία την 1η Ιανουαρίου 2023, με την επιτροπή των ειδικών να εισηγείται τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο για την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής ήταν να επιστρέψουν με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί από 14 Απριλίου 2022 η απόφαση του Θάνου Πλεύρη να μείνουν εκτός 7.000 υγειονομικοί, την ώρα μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπολειτουργεί, με τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.’

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.