Δυνατή Ελλάδα

Μια ημέρα πριν τη σύλληψη της Καϊλή το Κατάρ έδωσε πάρτι στις Βρυξέλλες

Το γεγονός ότι οι δικαστικές Αρχές στο Βέλγιο δεν έχουν πειστεί για την άγνοια που επικαλείται η Εύα Καϊλή αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, επισημαίνει ο Ιταλός δημοσιογράφος – ερευνητής της La Republica, Τζουλιάνο Φοσκίνι.

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha υπογράμμισε ότι καθώς η Ευ. Καϊλή είναι έμπειρη πολιτικός και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου οι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι «ο σύντροφός της διαχειριζόταν έναν τζίρο διαφθοράς», εν αγνοία της, για αυτό τον λόγο, επισημαίνει ο ίδιος παραμένει στη φυλακή ενώ άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Qatargate, όχι.

Ο Τζουλιάνο Φοσκίνι περιγράφοντας όσα έχουν συμβεί στην υπόθεση σημείωσε ότι δεν ήταν γνωστή στις Αρχές η εμπλοκή της κας Καϊλή καθώς σε τέτοια περίπτωση θα είχαν κινηθεί διαφορετικά, έχοντας λάβει άδεια από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Τελικά τη συνέλαβαν επειδή την έπιασαν επ’ αυτοφώρω με τόσα χρήματα στο σπίτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος επισημαίνοντας ότι οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται ώστε να ξεκαθαριστεί ο ακριβής ρόλος της Ευ. Καϊλή, επεσήμανε ότι ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέθεσε ενώπιων των βελγικών Αρχών ότι οι δηλώσεις της συντρόφου του, βασίζονται στις πολιτικές πεποιθήσεις της και ότι δεν έχει καμία σχέση με διαφθορά.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Τζ. Φοσκίνι αναφέρθηκε σε μια σημαντική λεπτομέρεια τονίζοντας ότι μία ημέρα πριν τη σύλληψη της κας Καϊλή, οργανώθηκε σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών ένα μεγάλο πάρτι, από τον πρέσβη του Κατάρ.

«Αυτό αποδεικνύει την ατιμωρησία που χαρακτήριζε όλη αυτή την ομάδα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Τέλος, επεσήμανε ότι Φραντσέσκο Τζόρτζι (σ.σ. σύντροφος της Ευ. Καϊλή) θα πρέπει να αποδείξει ότι η θέλησή του για συνεργασία με τις Αρχές είναι ειλικρινής και να δώσει περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Αυτός ίσως είναι ένας τρόπος να πετύχει μειωμένη ποινή σχολίασε ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.