Όλος ο τουρκικός αναθεωρητισμός σε 16 χάρτες που παρουσίασε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας

Όχι έναν, όχι δύο, αλλά 16 συνολικά χάρτες κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας, θέλοντας να παρουσιάσει σε όλη του την έκταση τον τουρκικό αναθεωρητισμό που έχει ως «σημαία» του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε στα πρακτικά χάρτες με το ιστορικό διεκδικήσεων της Τουρκίας από το 1974 και έπειτα, οι οποίοι φανερώνουν τη διαρκή διεύρυνση του τουρκικού αναθεωρητισμού.

«Δεν θα σταματήσουμε να απαντάμε σε κάθε ανυπόστατη συμφωνία, συντονισμένα με εταίρους, φίλους και συμμάχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι συγκεκριμένοι χάρτες τεκμηριώνουν την έκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού, με σκοπό την ανατροπή του status quo, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, απειλώντας την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών

  • Δείτε εδώ τους χάρτες-ντοκουμέντα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.