Δυνατή Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Μελόνι: Η Τουρκία απειλεί ευθέως την Ελλάδα – Σε κίνδυνο η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή

Την βούληση τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την διεύρυνση της Ελληνο-ιταλικής συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, όπως τα θέματα ενέργειας και οικονομικής διακυβέρνησης, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Ιταλίδα ομόλογος του, Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη συνάντηση τους πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως οι δύο ηγέτες μίλησαν ακόμα για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μελόνι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι η επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας που απειλεί ευθέως την Ελλάδα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Η ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης για την συνάντηση Μητσοτάκη-Μελόνι

Με αναφορά στη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, σήμερα στις Βρυξέλλες, η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, σε ανακοινωθέν της υπογραμμίζει: «Η φιλική αυτή συνάντηση επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, επί των κύριων θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας, με ιδιαίτερη αναφορά στη σταθερότητα και στις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Προέκυψε το κοινό ενδιαφέρον για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ρώμης με την Αθήνα, και διμερώς».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.