Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια αισθητός και στην Αθήνα!

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:06 με επίκεντρο σχεδόν το ίδιο σημείο στην Εύβοια που είχαν γίνει τα 4,7 Ρίχτερ και νωρίς το πρωί. Ο σεισμός διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος ήταν 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων με εστιακό βάθος 8,9 χιλιομέτρων.

Στα επόμενα 14 λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση, ακολούθησαν δύο ακόμη δονήσεις μεγέθους 2,3 και 3 Ρίχτερ, σε λίγο διαφορετικό σημείο από ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ, πιο κοντά στα Νέα Στύρα.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το μέγεθος ήταν 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

 

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.