Ο Δένδιας, η Λιβύη και ο αχυράνθρωπος Γκουτιέρες

Όλοι οι Έλληνες και μαζί όλος ο κόσμος παρακολούθησε το διπλωματικό συμβάν με τον Δένδια στην Τρίπολη που είναι η πρωτεύουσα πόλη, και έδρα της, προσωρινά, εγκατεστημένης εκεί κυβέρνησης της Λιβύης. Μόνο μέσα στην Τρίπολη! Πάρα έξω , τίποτα. Όλοι εδώ τονίζουν την σωστή συμπεριφορά του Δένδια, ως προς την αντιμετώπιση του διπλωματικού απροόπτου που του έθεσαν οι εκεί προσωρινοί, και την εν συνεχεία ταλαιπωρία του υπουργού μας που είναι γνωστή.

Το ότι δεν μας δάγκωσε ο λύκος ο γκρίζος δεν απαλλάσσει το δικό μας ΥΠΕΞ από το γεγονός ότι βρεθήκαμε μπροστά του, δηλ. χωρίς καμία μέριμνα αποφυγής της φόλας που επιχείρησαν να μας εμπλέξουν, πράγμα που μόνο απρονοησία των υπηρεσιών προδίδει. Προλαμβάνειν λοιπόν, μηδέν.

Το άλλο συμβάν με τον Τζιτζικώστα στην Σμύρνη «Τουρκίας» δεν συνέτισε τους μέσα στο ΥΠΕΞ, να προβλέψουν; Θα βάλουν ποτέ μυαλό να εργασθούν σωστά προετοιμάζοντας τα επίσημα, τα των αποστολών στο εξωτερικό, ταξίδια του Υπουργού; Ή μήπως ……!
Το της ουσίας του πιο πάνω συμβάντος είναι πλέον εμφανές και πρέπει να τίθεται εξακολουθητικά στα Ευρωπαϊκά φόρα, αλλά καί στον ΟΗΕ, με το ερώτημα ποία η χρονική διαρκεια θητείας μιας προσωρινής κυβέρνησης κράτους μέλους του διεθνούς Οργανισμού; Υπάρχει όριο, ή «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»;

Δεν μπορεί να υπάρχει προσωρινή κυβέρνηση σε κράτος μέλος του ΟΗΕ, άνευ εγκρίσεως του Οργανισμού. Πως είναι δυνατόν στην Λιβύη να εναλλάσσονται οι «προσωρινοί» με άτομα της τουρκικής αρέσκειας; Και να το φωνάζουν, ένεκα οι αποκλειστικές συνθήκες με τις οποίες συμβάλλονται Τουρκία και Λιβύη; Εδώ λοιπόν να πάλι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αντονιο. Ο Γκουτιέρες ντε! Όλα συμβαίνουν υπό την εμπλοκή του. Είναι ο κύριος ένοχος της τυραννίας του λαού της Λιβύης. Ένας λαός που δεν θέλει αυτά που του επιβάλλει ο ΟΗΕ, αλλά δεν δύναται να πράξει αλλιώς βλέπεις, ένεκα το «προσωρινό» που είναι και θα περάσει, αλλά αντί να περάσει διαιωνίζεται, μέχρι να βάλουν για τα καλά πόδι οι Τούρκοι στα πετρέλαια της χώρας. Και τότε ίσως περάσει.

Και τέλος Ευρώπη και ΗΠΑ έλαβαν πρόσφατα θέση, πως μία μεταβατική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται σύναψης διεθνών συνθηκών όχι φωτογραφίζοντας αλλά αναφέροντας συγκεκριμένα Λιβύη.

Πού είναι λοιπόν ο Γκουτιέρες; Θα αποκαθηλώσει από τον ΟΗΕ τό παράνομο συμφωνητικό διαμοιρασμού της θάλασσας, οποίον ασμένως και ταχύτατα έσπευσε να αναρτήσει άμα τη παραλαβή αυτού; Ο εξαφανισμένος Γκουτιέρες;

Θα ασχοληθεί κανείς με τα έργα και τις ημέρες του κυρίου αυτού στον ΟΗΕ του οποίου προΐσταται; Θα φανεί, όταν θα φανερωθεί, αν τολμήσει. Μέχρι τότε λοιπόν εμείς τι κάνουμε; Γιατί δεν το επισπεύδουμε; Γιατι;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.