ΚΕΡΔΑΜΕ! Τρεισήμισι χρόνια τώρα…

Του Strange Attractor

Τρεισήμισι χρόνια πέρασαν ήδη από τη λαμπερή εκείνη μέρα που η χώρα άλλαξε σελίδα, λέγοντας όχι στα σούργελα των Συριζανέλ, και στέλνοντας στο Μαξίμου τον συνετό Κυριάκο και τους «άριστους» συνεργάτες του (π.χ. Πέτσας), μπας και σωθούμε.

Εσύ είσαι που το λες; Πάρε να ‘χεις να πορεύεσαι…

Οι άριστοι κυβερνούν μεν, το μπάχαλο συνεχίζεται δε.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν έχει αριστερό πρόσημο, όπως επί Αλέξη, και ούτε έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο όπως είχε επί των κατσαπλιάδων.

Το σημερινό μπάχαλο έχει ως επίκεντρο τους κρατικοδίαιτους φίλα προσκείμενους στον Κυριάκο επιχειρηματίες.

Αυτοί κυβερνούν μέσω των εκλεγμένων από τον σοφό λαό μεσαζόντων πολιτικάντηδων (γόνων και μη),και με πλέρια στήριξη από τα αδέκαστα ΜΜΕ, που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Αιλάδας αντί να ελέγχουν την εξουσία τη γλείφουν πατόκορφα (και με το αζημίωτο).

Βέβαια αυτό με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες συνέβαινε ανέκαθεν στην ψωροκώσταινα, και όχι μόνο.

Ο σύγχρονος πολιτισμός βασίζεται στον καπιταλισμό.

Ποιοι διακονούν τον καπιταλισμό;

Οι «επιχειρηματίες» που λέγαμε. Με λιπαντικό στις μηχανές του την πατροπαράδοτη μίζα.

Εδώ διάβασα πως η Ουκρανία ξοδεύει κάθε εβδομάδα οπλικά συστήματα που η Αμερική της στέλνει, και που η αμερικανική πολεμική βιομηχανία θέλει ένα χρόνο για να τα κατασκευάσει.

Δουλειές με φούντες δηλαδή για κάποιους οι οποίοι φωνάζουν «βάστα Ζελένσκι», όπως κάποτε οι δικοί μας μαυραγορίτες κραύγαζαν «βάστα Ρόμελ»!

Παντού τα πάντα… απλά εδώ στο Ελαδιστάν είναι λίγο πιο ξετσίπωτοι, αφού ό,τι κάνουν το κάνουν με δημόσιο χρήμα.

Ο αέναος κύκλος δηλαδή. Το κράτος χρηματοδοτεί επιχειρηματίες, οι οποίοι χρηματοδοτούν τους «λειτουργούς» του για να περνάνε νόμους και αποφάσεις για τη… χρηματοδότησή τους!

Πως το έλεγε η ΕΟ 17Ν; ΛΜΑΤ, ήτοι Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη.

Και όσο πιο αντικρατιστές φιλελεύθεροι κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου, τόσο πιο πολύ κρατικό χρήμα ρέει προς τις τσέπες των «ιδιωτών» επιχειρηματιών.

Και πώς να μην είναι έτσι, αφού ακόμη και ο ΠΘ μας (το ΠΘ σημαίνει παραθεριστής), ο αρχιερέας του φιλελευθερισμού, αποτελεί μέλος μιας πολυπλόκαμης οικογένειας που σιτίζεται άπασα από τον δημόσιο κορβανά επί δεκαετίες… μισθωτοί βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, ΜΚΟτζήδες, κλπ.

Τέλος πάντων… τρεισήμισι χρόνια μετά, και δυστυχώς οι «νοικοκυραίοι» ξαναέχασαν τον πόλεμο.

Με τους αντίστοιχους της γειτονικής Ιταλίας (προηγήθηκαν οι Σουηδοί και οι Γάλλοι) να ρίχνουν το κουκί τους στην «ακροδεξιά» και στον «φασισμό».

Γιατί άραγε; Έλα μου ντε…

Ίσως επειδή δεν αντέχεται άλλο η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα, η και καλά πολιτική ορθότητα, η ατέρμονη  τεχνοκρατική γραφειοκρατία των Βρυξελλών,  η ανομία, και κυρίως η ατιμωρησία.

Με την τελευταία να είναι κυρίαρχη στη μπανανία μας.

Έτσι, κι ενώ όλος ο πλανήτης κρατάει την αναπνοή του με όσα διαδραματίζονται ή μέλλουν να διαδραματιστούν χάρη στον συμπλεγματικό Πούτιν…

Ενώ εδώ στα καθ’ ημάς κρατάμε επίσης την ανάσα μας για όσα τυχόν συμβούν χάρη στον μεγαλομανή Ερντογάν…

Η χώρα συνεχίζει στους συνήθεις ρυθμούς της.

Με την ατιμωρησία, τον κυριότερο παράγοντα που θεριεύει την ανομία, να χτυπάει κόκκινο.

Δεν αναφέρομαι τόσο στην περίπτωση ΣΙΜΕΝΣ (θυμάστε τους εκχυμωτές της οικογένειας); Αυτή η κατάληξη ήταν προδιαγεγραμμένη για όσους μελετούν τη νεοελληνική ιστορία.

Αναφέρομαι όμως στα καθημερινά. Αυτά δηλαδή που μας κάνουν να καταπίνουμε ηρεμιστικά μπας και σταματήσουμε να τρέμουμε το ενδεχόμενο να βρεθεί κανείς και μας σφάξει στο δρόμο για ένα κινητό, ή σφάξει τα παιδιά μας με δρεπάνι(!) επειδή υποστηρίζουν  άλλη ομάδα…

Με ενδεικτικό παράδειγμα αυτό που είδαμε προχτές στη «φοιτητική» εστία της πολυτεχνειούπολης.

Οι χώροι της οποίας είχαν μετατραπεί σε γιάφκες Αλβανών και Μαροκινών κακοποιών, οι οποίοι διέμεναν εκεί ανενόχλητοι, απολαμβάνοντας στέγη, ρεύμα, θέρμανση, ακόμη και ίντερνετ εντελώς δωρεάν… με χρήματα των φορολογούμενων νοικοκυραίων που λέγαμε, και οι οποίοι ψήφισαν τον Κυριάκο για να βάλει μια τάξη.

Κακοποιοί με αρχηγό έναν «καταζητούμενο» Αλβανό ληστή, απαγωγέα, έμπορο ναρκωτικών, κλπ. κλπ., ο οποίος μάλιστα είχε 4-5 εκκρεμή εντάλματα σύλληψης!

Με συνεργούς άρτι αποφυλακισθέντες (σωφρονισμένους προφανώς) συμπατριώτες του σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι μπορεί να διέμεναν στις «φτωχικές» εστίες, αλλά κυκλοφορούσαν με Μερσεντές και Καγιέν (κλασικά), ξοδεύοντας τεράστια ποσά στα σκυλάδικα, και διαφημίζοντας τη ντόλτσε βίτα, αλλά και τα όπλα και τα μετρητά τους στα σόσιαλ μύδια.

Με την αστυνομία να κοιτάει αλλού…

Ναι, αλλά έκανε, λένε οι χειροκροτητές, τρεις ανακαταλήψεις κτιρίων από το 2019.

Ουάου… με αυτούς τους ρυθμούς, ίσως ανακαταληφθούν όλα τα κατειλημμένα κτίρια μέσα στα επόμενα 30-40 χρόνια. Μπορεί και πριν λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης δηλαδή.

Μιλάμε για νοικοκυραίους, για τάξη και ασφάλεια, όχι αστεία.

Και σαν να μη μας έφτανε η ολιγωρία ή η ανεπάρκεια των αστυνομικών αρχών, είχαμε και την περίπτωση εκείνη της δόκιμης αστυφύλακος, που ήταν undercover, όχι στη γιάφκα, αλλά στο οικείο αστυνομικό τμήμα!!!!

Πώς βλέπετε σε αμερικάνικες ταινίες κάποιον αστυνομικό να εισχωρεί σε συμμορίες για να μαζεύει στοιχεία ώστε να γίνουν συλλήψεις;

Καμία σχέση.

Το δικό μας μπουμπούκι εισχώρησε στην αστυνομία για να δίνει πληροφορίες στον γκόμενο, που παρεμπιπτόντως ήταν σκληρός κακοποιός.

Και τι έκαναν οι συνάδελφοί της στο τμήμα; Δεν πήραν χαμπάρι για τι κουμάσι πρόκειται;

Τι έκανε το περίφημο «Εσωτερικών Υποθέσεων» της ΕΛ.ΑΣ;

Δεν έβλεπαν στα σόσιαλ μύδια αναρτήσεις και φωτό της παρέα με τους καταζητούμενους;

Πάντως, για να τα λέμε όλα, έγιναν 32 συλλήψεις.

Μπράβο… μόνο που μέχρι να γίνει η δίκη, αν γίνει εντός της δεκαετίας, όλοι θα είναι έξω, με περιοριστικούς (χα χα) όρους, και αν ποτέ καταδικαστούν θα τους επιβληθεί ποινή με αναστολή…

Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή.

Διότι όπως λένε ειδικοί και μη, μπορεί η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, αλλά οι δικαστές τους αφήνουν όλους ελεύθερους διότι η ελεήμων νομοθεσία μας τους δένει τα χέρια.

Αυτό πίστευα κι εγώ μέχρι που έμαθα, πριν από έναν περίπου μήνα, μια περίεργη είδηση.

Στη Λάρισα, κάποιοι νεαροί επιτέθηκαν σε περιπολικό και έδειραν άγρια δυο αστυνομικούς.

Έσπευσαν συνάδελφοί τους, και κατάφεραν να συλλάβουν έναν εκ των πρωτεργατών.

Και το ρεζουμέ; Πήγε αυτόφωρο, και καταδικάστηκε σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή!

Δηλαδή τον έχωσαν μέσα. Πρωτοφανές…

Άρα τι συμβαίνει; Μπορούν οι δικαστές να τιμωρήσουν πραγματικά κάποιον κακοποιό, χωρίς η νομοθεσία να τους δένει τα χέρια;

Δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Μήπως μας δουλεύουν απαξάπαντες;

Ποιος ξέρει;

Θα το βρει η υπΕρεσία, όπως συνηθίζει να λέει η φίλη μου η κυρά Σούλα, που δουλεύει σε πρωτόκολλο δημόσιας υπΕρεσίας, και ήταν φανατική συριζαία (πρώην Πασόκ) μέχρι που τη μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι της αλλοδαπός διαρρήκτης για να της κλέψει το iphone 14, και έκτοτε ψηφίζει Κυριάκο «που είναι νοικοκύρης», και που στο κάτω κάτω διόρισε τον ανεψιό της (φτυχιούχο ΤΕΙ)  μετακλητό σύμβουλο σε υπουργείο, ενώ επί Αλέξη μόνο οι γκόμενοι της Σβίγγου διορίζονταν κάπου άσχετα με τους αγώνες της Σούλας για «λευτεριά και αξιοπρέπεια».

ΚΕΡΔΑΜΕ (τρεισήμισι χρόνια τώρα)!

ΥΓ- Κυκλοφορούν φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία πως οι άριστοι βρήκαν λύση και για τη μάστιγα ανομίας στις φοιτητικές εστίες. Θα συσταθεί, λένε, ειδικό (άοπλο) αστυνομικό σώμα μόνο για τις φοιτητικές εστίες…

Μεγαλοφυές!

ΥΓ2- Σύμφωνα με απόρρητη δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας, το 78% των νεοδημοκρατών επιθυμεί την αντικατάσταση του Κυριάκου ως αρχηγού της ΝΔ από τον νυν υπουργό κ. Καραμανλή (τζούνιορ), τον επονομαζόμενο «νέο Εθνάρχη», ευθύς μόλις λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης, για την προκοπή του τόπου.

Το υπόλοιπο 22% μοιράζεται μεταξύ Νικ Χαρντ και… Κουμουτσάκου

ΥΓ3- Ακόμη να τεθεί σε διαθεσιμότητα η αιμοβόρος ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε 5 φορές τον άοπλο ικέτη; Τι λέει ο Σκουρλέτης; Γιατί αδρανεί ο Φίλης;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.