Χανιά: Σάλος με αγγελία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο – «Κουκέτες με ενοίκιο 230 ευρώ»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια αγγελία που εφόσον είναι αληθινή, αποτελεί ντροπή. Σύμφωνα με την αγγελία που κυκλοφορεί στα social media (ωστόσο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά της) ενοικιάζονται κουκέτες στα Χανιά έναντι 230 ευρώ τον μήνα.

«Ενοικιάζονται κουκέτες με τον μήνα. Στην τιμή περιλαμβάνονται ΔΕΗ, νερό -και ζεστό – και φυσικά κοινόχρηστη κουζίνα, Wi-fi, AC. Τα κλινοσκεπάσματα αλλαγή μια φορά την εβδομάδα. Χώρος για μελέτη… ιδανικό για φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές, εργαζόμενους εποχιακά στην πόλη των Χανίων! » αναφέρει η αγγελία που φέρεται να αναρτήθηκε σε σελίδα στο Facebook, έχοντας ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Στις φωτογραφίες εμφανίζονται μια σειρά από κουκέτες, στοιβαγμένες η μία δίπλα στην άλλη και η κοινόχρηστη τουαλέτα.

Στο θέμα αναφέρθηκε το Ράδιο Κρήτη, έπειτα από αναφορά ακροατή που έστειλε την συγκεκριμένη αγγελία.

κουκέτες Χανιά αγγελία

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti, το θέμα της έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της Κρήτης λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις με κοινωνικές προεκτάσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ λίγα διαθέσιμα ακίνητα για φοιτητές και εκπαιδευτικούς.  Ανάλογη είναι η εικόνα και για μεγαλύτερα σπίτια που απευθύνονται σε οικογένειες. Ακόμη όμως και αυτά που υπάρχουν, έχουν πολύ υψηλά ενοίκια.

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω airbnb και άλλων πλατφορμών, έδωσε την χαριστική βολή, σε μία αγορά που ήταν ήδη περιορισμένη, καθώς η πολυετής οικονομική κρίση “φρέναρε” την οικοδομική ανάπτυξη.

Το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος – κυρίως φοιτητές και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – είναι πολύ μεγάλο, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η εκμετάλλευση των υποψήφιων ενοικιαστών που ψάχνουν εναγωνίως σπίτι. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ενός διαμερίσματος 60 τμ στο Ρέθυμνο -στην περιοχή Περβόλια – που ενοικιαζόταν έναντι 900 ευρώ.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κοντάκης είχε δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη όταν είχε αναδειχθεί το θέμα με την εκμετάλλευση φοιτητών και την έλλειψη στέγης ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να βλέπουν τους φοιτητές ως εμπόρευμα.

Εγκαταλείπουν τον διορισμό οι εκπαιδευτικοί

Την ίδια ώρα, το πρόβλημα της στέγης σε συνδυασμό με την ακρίβεια στα καύσιμα έχει οδηγήσει σε απελπισία πολλούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, κάποιοι εκ των οποίων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις στις οποίες έχουν διοριστεί, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του κλάδου, ενώ ορισμένοι, μέχρι την εξεύρεση σπιτιού,  κοιμούνται ακόμη και στα αυτοκίνητά τους. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ζαχαρία Ρηγάκη, προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όπως είχε πει, σπίτια δεν υπάρχουν, τα 70 ευρώ την ημέρα για διαμονή στο ξενοδοχείο είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κοιμούνται στο αυτοκίνητο, και άλλοι, στα νότια του νομού Ηρακλείου, στην παραλία. 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.