Έτσι μεταφέρει η Τουρκία μετανάστες στον Έβρο – Το κύκλωμα ξεκινάει από την Αδριανούπολη

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή συλλαμβάνει Σύρους πολίτες και τους εκβιάζει, λέγοντάς τους πως είτε θα γυρίζουν πίσω στη Συρία, είτε θα τους μεταφέρουν στον Έβρο

Ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι η Τουρκία είναι πίσω από τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, με τα οποία βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία Τούρκοι αξιωματούχοι και υπηρεσίες, προκειμένου να πιέζουν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Βεβαίως η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα την ώρα που στον Έβρο διαμορφώνεται εκ νέου νέο επικίνδυνο σκηνικό. Η Τουρκία δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, αλλά απροκάλυπτα οδηγεί τους μετανάστες στη μεθόριο με την Ελλάδα. Το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ξεκινάει από την Αδριανούπολη και καταλήγει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό άλλωστε και οι ελληνικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε έρευνα, αξιοποιώντας πληροφοριακό υλικό που φτάνει στα χέρια τους, τις συλλήψεις των διακινητών, αλλά και τα όσα καταμαρτυρούν οι ίδιοι οι μετανάστες.

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή συλλαμβάνει Σύρους πολίτες και ουσιαστικά τους εκβιάζει, λέγοντάς τους πως είτε θα γυρίζουν πίσω στη Συρία, είτε θα τους μεταφέρουν στον Έβρο. Όταν λοιπόν φτάνουν στον Έβρο -τους μεταφέρουν μάλιστα με λεωφορεία!- τους παραδίδουν σε διακινητές με τους οποίους έχουν συνεννοηθεί, για να τους περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Δεν δίνει καμία πληροφορία για τα κυκλώματα η Τουρκία

Καμία συνεργασία, αλλά ούτε και επικοινωνία υπάρχει ανάμεσα στις ελληνικές και τουρκικές Αρχές, όπως γινόταν μέχρι το 2020. «Κόπηκε» η μηνιαία συνάντηση, σε ελληνικό ή τουρκικό έδαφος, μεταξύ αξιωματικών ασφαλείας Ελλάδας και Τουρκίας, για να ανταλλάξουν πληροφορίες και να «ξεδοντιάσουν» τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ελαιώνας: Δικογραφία κατά έξι ατόμων που προσήχθησαν για τα πρωινά επεισόδια

Μετά τα όσα συνέβησαν στον Έβρο το 2020 η Άγκυρα έκλεισε όλες τις πόρτες, αφήνοντας στο σκοτάδι τις ελληνικές Αρχές, που προσπαθούν μόνες τους να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που συλλέγουν.

Η Τουρκία πλέον όχι μόνο δεν εμποδίζει τους μετανάστες να φτάσουν στα σύνορα, σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τους στέλνει μέχρι και μηνύματα στη γλώσσα τους, τα οποία τους δίνουν οδηγίες για το πώς θα φτάσουν στην Ελλάδα και μετά στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.