Έβρος: Η στιγμή του εντοπισμού και της διάσωσης των προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

Στο ΚΥΤ Φυλακίου μεταφέρθηκαν οι 38 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στον Έβρο, όταν πέρασαν στην ελληνική όχθη του ποταμού.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας όπου είχαν εγκλωβιστεί για αρκετές μέρες.  Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους

Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά. Μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Έβρος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους πρόσφυγες

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.