Εποχές «Τρούμπας» των δεκαετιών ’50 και ’60 έφερε στην Αλεξανδρούπολη ο αμερικανικός Στόλος

Τα μασατζίδικα και τα night clubs δουλεύουν συνέχεια, όπως και τα εμπορικά καταστήματα

Eποχές Τρούμπας των δεκαετιών του ’50 και του ’60 ζει η Αλεξανδρούπολη με τα πλοία του αμερικανικού Στόλου που ξεφορτώνουν συνέχεια εφόδια για τα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα για τις χώρες του ΝΑΤΟ περί την Ουκρανία, αλλά και για την ίδια την Ουκρανία.

Τα πρώτα δείγματα από την παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων φάνηκαν με το που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 24 Μαΐου, το πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού «USS Arlington», μήκους 208 μέτρων και πλάτους 64 μέτρων.

Η απόφαση της κυβέρνησης για μόνιμη αμερικανική βάση στην πόλη είχε τις συνέπειες που όλοι φαντάζονταν!

Τα στούντιο που προσφέρουν «μασάζ»  δούλευαν 24 ώρες το 24ωρο, τα νυχτερινά κέντρα διπλασίασαν τους τζίρους τους και γενικά στα περίπου τρία 24ωρα που το πλοίο έμεινε δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το πλήρωμά του κατέκλυσε τα τοπικά εστιατόρια, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και τους χώρους ψυχαγωγίας.

«Ξεπουλήσανε τα πάντα. Μέχρι και τα καταστήματα τατουάζ δεν σταματούσαν», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Εβρου.

Πληροφορίες θέλουν το αμέσως επόμενο διάστημα να εγκαθίστανται μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή στρατιωτικά στελέχη του Στρατού των ΗΠΑ, καθώς η περιοχή θα μετεξελιχθεί σε μόνιμη αμερικανική στρατιωτική βάση εξέλιξη που δίνει νέα ώθηση στην κτηματαγορά, αλλά και την τοπική οικονομία.

Πέραν των αναγκών στέγασης, στις ανάγκες που εκτιμάται ότι θα προκύψουν από την εγκατάσταση των υψηλόβαθμων αξιωματικών περιλαμβάνονται αγγλόφωνα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και υπηρεσίες ψυχαγωγίας, για τα οποία καταγράφεται ήδη μια πρώτη κινητικότητα σε επίπεδο διερεύνησης νέων επενδύσεων.

Η Τρούμπα έκλεισε από τον δήμαρχο Α.Σκυλίτση τον Αύγουστο του 1967 λόγω της «απαραδέκτου δια την κοινωνίαν του Πειραιώς καταστάσεως».

Στην περιοχή έγινε κέντρο του ελληνικού City με την εγκατάσταση εκατοντάδων εφοπλιστικών εταιρειών, πριν αυτές ξαναφύγουν για Λονδίνο στην δεκαετία του ’80.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.