Το… στομάχι θα κρίνει τα πάντα

Λογικά, έπειτα από δύο απανωτές κρίσεις, σε συνδυασμό με τα λάθη, τις αστοχίες και τις γκάφες στα σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε αν όχι να περάσει μπροστά από τη ΝΔ, τουλάχιστον να την πλησιάσει.

Αντίθετα, βλέπουμε να συνεχίζει να την… κοιτάει με κιάλια.

Προφανώς, ένας είναι ο λόγος.

Το στομάχι και πως θα συνεχίσει να παραμένει γεμάτο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος δεν ξέρουμε αν θα σταματήσει ή αν θα κλιμακωθεί με τις δυσάρεστες συνέπειες να εντείνονται.

Άρα, μάλλον οι πολίτες επιλέγουν και πάλι το… μη χείρον βέλτιστον.

Σκεπτόμενοι ενδεχομένως: «Μπορεί να μας έχει δυσαρεστήσει και πλήξει η κυβέρνηση, όμως στο τέλος συμμαζεύει το μπάχαλο και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Άρα, γιατί να το ρισκάρουμε πάλι με τον Τσίπρα και μάλιστα τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι επιπλέον δεινά θα προκαλέσει η ουκρανική κρίση;».

Κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφραστεί ως εξής: Ναι μεν ο Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος με όλα τα συμπαρομαρτούντα, όμως… βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και τηρεί τους κάνονες του παιχνιδιού. Με αποτέλεσμα, οι μεγάλοι παίχτες (ΗΠΑ-ΕΕ) να του το αναγνωρίζουν και να τείνουν χείρα βοηθείας. Συνεπώς, ό, τι κι αν γίνει το στομάχι θα παραμείνει γεμάτο.

Πράγμα που φάνηκε τόσο από το επιτυχημένο ταξίδι στις ΗΠΑ, όσο και από τα οικονομικά δωράκια εκ Βρυξελλών ορμώμενα.

Επομένως, γιατί ο λαός να διακινδυνεύσει να πεινάσει ψηφίζοντας εκ νέου τον Τσίπρα;

Διότι ουδείς δύναται να προβλέψει τι θα συμβεί στην Ελλάδα μέχρι να προβεί στις νέες κωλοτούμπες του, κατόπιν των νέων τζάμπα μαγκιών του.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει…

Άλλωστε, οι εκλογές στη Γαλλία… έδειξαν τον δρόμο.

Ο άλλος τρόπος για να ερμηνεύσεις τη… συνεχόμενη δημοσκοπική καθίζηση του Τσίπρα, είναι να πεις ότι είναι στημένες οι δημοσκοπήσεις και να ξεμπερδέψεις, όπως πράττει ο ίδιος.

Ωστόσο, η συγκριμένη κατηγορία δεν κάνει τον λαό σοφότερο, ως προς το γέμισμα του στομαχιού.

Η κάλπη, είτε το φθινόπωρο, είτε του χρόνου, είναι δεδομένο ότι θα μας λύσει την απορία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.