Οι Τούρκοι μας απειλούν και ο Μπακογιάννης «το παίζει»… ειρηνιστής

Συνάντησε τον δήμαρχο Σμύρνης για να στείλουν μήνυμα… συναδέλφωσης

Για ποιο λόγο θεώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να συναντηθεί με τον δήμαρχο Σμύρνης Tunç Soyer, την ώρα που ο Ερντογάν έχει ξεφύγει τελείως και προχωράει σε διαρκή κλιμάκωση των προκλήσεων της Τουρκίας;

Μα για να αποδείξει ότι… κάνει τη διαφορά, νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο «ανεβάζει» τις μετοχές. Και ενώ το «έπαιζε» ειρηνιστής στη συνάντηση με τον Τούρκο δήμαρχο στο δημαρχείο της Αθήνας, τον άκουγε ατάραχος και χαμογελαστός να λέει διάφορα ανούσια και αναιρούμενα στην πράξη, περί αδελφοσύνης Ελλήνων και Τούρκων και διάφορα ανάλογα προωθητικά της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Δε μπορούμε να επιτρέψουμε στον Ερντογάν να κρατά σε ομηρία τις σχέσεις των δύο λαών μας. Οφείλουμε να προσπαθούμε για τη σταθερότητα, για την ειρήνη και οφείλουμε να το κάνουμε εμείς οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, από “κάτω προς τα πάνω”, χτίζοντας γέφυρες. Καλωσορίσαμε στο δημαρχείο Αθηνών, τον φίλο Δήμαρχο της Σμύρνης, έναν επιφανή εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ανοιχτούς ορίζοντες. Εδώ, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να συσφίξουμε τις σχέσεις των δύο ιστορικών μας πόλεων».

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Σμύρνης, Tunç Soyer, επισήμανε ότι «μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις των δύο λαών και να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας θα είναι η βιωσιμότητα των πόλεων, και για τον σκοπό αυτό θα πρέπει πρωτίστως να βελτιώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, για το καλό των λαών μας τώρα και στο μέλλον. Οι πόλεις δε μπορούν να είναι εχθροί, μπορούν να είναι μόνο αδέρφια ή φίλοι. Υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε, όχι μόνο στον πολιτισμό και στις τέχνες, αλλά και στη γαστρονομία και στον επισιτισμό. Για όλα αυτά τα διεθνή ζητήματα, μπορούν να βρεθούν λύσεις μέσα από τη συνεργασία. Με τον Δήμαρχο Αθηναίων, συζητήσαμε και βρήκαμε πολλούς τρόπους ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ανάπτυξη».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει ότι η Μεσόγειος μάς ενώνει όλους, Έλληνες και Τούρκοι έχουν πολλά κοινά και ισχυρούς δεσμούς και ότι πρέπει «να εδραιώσουμε όχι μόνο την ειρήνη, αλλά και την ανάπτυξη και τη συνεργασία». Βεβαίως όλα αυτά τα ωραία και αγαπησιάρικα θα μπορούσε να τα πει και στον Πρόεδρο της χώρας του…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.