Δυνατή Ελλάδα

Η γιαγιά Σοφία 103 ετών τραγουδάει Ποντιακά και διηγείται

Η 103 ετών γιαγιά Σοφία ποντιακής καταγωγής τραγουδάει στην κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ ποντιακά τραγούδια .Η γιαγιά Σοφία είναι από τα Κοτύωρα που βρίσκονται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας δυτικά της Κερασούντος το σημερινό Ορντού. Ήρθε μαζί με την οικογένεια της στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη μωρό και εγκαταστάθηκαν στον Λιθότοπο Σερρών.

Από ρεπορτάζ του epiloges.to

Είναι η γιαγιά Σοφία, 103 ετών και μας τραγουδάει το ποντιακό τραγούδι «εκάηκεν το τσάμπασιν». Η 19η Μαΐου τιμάται ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η αιωνόβια γιαγιά Σοφία που φιλοξενείται την περίοδο αυτή στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» ξεσκονίζει την μνήμη της φέρνοντας στην επιφάνεια μελωδίες του Πόντου καθώς η καρδιά της χτυπά ποντιακά.

Η γιαγιά Σοφία είναι από τα Κοτύωρα που βρίσκονται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας δυτικά της Κερασούντος το σημερινό Ορντού. Ήρθε μαζί με την οικογένεια της στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη μωρό και εγκαταστάθηκαν στον Λιθότοπο Σερρών .
Τα χρόνια που έζησε η γιαγιά Σοφία ήταν δύσκολα. Παρόλα αυτά παντρεύτηκε, έκανε 5 παιδιά και απέκτησε εγγόνια και δισέγγονα.
Οι μνήμες παρά την πάροδο των ετών, παραμένουν ζωντανές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.