Σεισμός ΤΩΡΑ στην Κρήτη

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 6 χλμ  βορειοανατολικά της Μιαμούς στο Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 14,5 χλμ.

 

σεισμός

Tο μέγεθός του σεισμού υπολογίζεται τελικά, σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, στα 4,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 14,5 χλμ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χλμ βορειοανατολικά της Μιαμούς κοντά στις Μοίρες του νομού Ηρακλείου.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, ανέφερε στο enikos.gr ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο.

«Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση προέρχεται από ρήγμα ανεξάρτητο από εκείνο του Αρκαλοχωρίου. Δεν υπάρχει ανησυχία από τον σεισμό και το παρακολουθούμε» ανέφερε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος να ενεργοποιηθεί ξανά το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Δεν νομίζω».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.