Πάτρα: Τα 5 στοιχεία που “καίνε” την Ρούλα Πισπιρίγκου – Στο “κάδρο” και η αδελφή της

Πέντε νέα ισχυρά πλήγματα για τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου φέρεται να έρχονται τις επόμενες ημέρες από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο “Βήμα της Κυριακής” τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής:

  1. Ένα από τα πλέον σοβαρά στοιχεία φέρεται να ανακύπτει από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., πιθανόν και με τη συνδρομή των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, και φαίνεται να αναδεικνύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε φονικές ουσίες πριν υπάρξει η τραγωδία. Το στοιχείο αυτό αποτελεί «κρυφό χαρτί» των ερευνητών της υπόθεσης και ίσως παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.  Και έτσι θεωρείται ότι θα καταρρίψει πολλούς από τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης και τις δηλώσεις αιφνιδιασμού της μετά την ανεύρεση της δηλητηριώδους κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας.
  2. Στην 18η ανακρίτρια καταθέτουν ήδη περίπου 70 γιατροί και νοσηλευτές από την Πάτρα, που αναφέρονται στην πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο. Όπως και για τα τουλάχιστον 10-12 περίεργα “επεισόδια” με ταχυκαρδίες, πτώση οξυγόνου κλπ που είχε υποστεί η 9χρονη σε μονόκλινο χωρίς επιτήρηση γιατρών στην Παιδιατρική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου. Κάτι που δεν συνέβαινε όταν το παιδί μεταφερόταν στη ΜΕΘ Παίδων όπου η κατάστασή της εξομαλυνόταν, σύμφωνα με τους γιατρούς. Όλοι αυτοί οι μάρτυρες αναμένεται να αναφερθούν σε αργοπορημένες αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε ερωτήσεις για ύπαρξη καμερών στα νοσοκομεία, που έκανε η 33χρονη, οι οποίες ως γνωστόν τους έβαλαν σε σκέψεις, χωρίς όμως να τοποθετηθούν στα νοσοκομεία, για δυσεξήγητες επιδεινώσεις της υγείας του κοριτσιού και άλλα.
  3. Θα παρουσιαστούν στοιχεία από γιατρούς της Τζωρτζίνας για τα συμπτώματα που παρουσίαζε η 9χρονη πριν τον θάνατό της. Με αλλαγές των καρδιακών ρυθμών της, με ταχύπνοιες, διαστολή στις κόρες των ματιών (μυδρίαση) και άλλα παρεμφερή που συνέβαιναν πάντα, όταν κοντά της βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.
  4. Θα υπάρξουν νέες πλήρεις ιατροδικαστικές καταθέσεις και εκθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Στον θάνατο της Μαλένας θα αναζητηθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας με κάποιο πανάκι ή να της χορηγήθηκε τοξική ουσία που έδρασε πολλή ώρα. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η περιγραφή της 33χρονης που ανέφερε αρχικά ότι έβγαλε πανάκι που είχε η Μαλένα στο στόμα της και το εναπόθεσε σε άλλο σημείο. Για να συμπληρώσει όμως αμέσως μετά ότι το βρήκε ξανά στο στόμα της, ενώ το κοριτσάκι είχε πεθάνει.  Ακόμη δεν αποκλείεται να υπάρξει εκταφή της Μαλένας προκειμένου να αφαιρεθούν τρίχες ή ιστοί που θα επανεξεταστούν με ειδική αμερικανική συσκευή υψηλής τεχνολογίας και μεγίστης ευαισθησίας από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να εντοπιστούν μικρές ποσότητες τοξικής ουσίας που δεν είχαν ανιχνευθεί το 2019. Ακόμη θα υπάρξει επανεξέταση των ιστοπαθολογικών εξετάσεων της Ίριδας ώστε να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να ευσταθεί η αναφορά ότι απεβίωσε λόγω ανυπαρξίας των δύο “φυσικών βηματοδοτών” της καρδιάς, που θεωρείται απίθανο και εξαιρετικά σπάνιο σε παγκόσμια κλίμακα. Κάτι που δεν θα επέτρεπε στο μωράκι- όπως υποστηρίζουν καρδιοχειρουργοί – να ζούσε έστω και για λίγες μέρες και θα  είχε εντοπιστεί σε απλούς καρδιακούς ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος της Ίριδας θα αποδοθεί σε ασφυξία, αφού δεν υπήρχε προφανώς δυνατότητα χορήγησης ενδοφλέβιας ουσίας όπου στα άλλα δύο που ήταν στο νοσοκομείο.
  5. “Πίεση” προς την πλευρά της 33χρονης αναμένεται να ασκηθεί από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας αλλά και για τα όσα προηγήθηκαν πριν από την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας την Άνοιξη του 2021.  Και αυτό γιατί στον θάνατο της Ίριδας εκείνη την ώρα στο οικογενειακό σπίτι στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα βρισκόταν και η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία είχε σπεύσει να δηλώσει ότι ” η αδελφή μου πλησίασε το ξημέρωμα εκείνης της μέρας μόνο για περίπου 30 δευτερόλεπτα το μωρό”. Χρόνος που δεν θεωρείται ικανός να προκληθεί ασφυκτικός θάνατος στο κοριτσάκι. Έτσι, λόγω χρονικού “αδιεξόδου” και της μαρτυρίας της αδελφής της 33χρονης, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη και εναντίον εκείνης για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής. Κάτι, το οποίο μπορεί, σύμφωνα με απόψεις νομικών και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ να οδηγήσει στη φυλακή και την αδελφή της 33χρονης που ίσως οδήγησε σε μεταβολή της αρνητικής στάσης της. Ερώτημα παραμένει, όπως σημειώνει, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αν μπορεί να υπάρξουν διώξεις και σε άλλους συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου οι οποίοι ήταν παρόντες στα αμφιλεγόμενα προβλήματα υγείας (με αναφορές για “σπασμούς”, “πόνους στην πλάτη” και… εφιάλτες) που δήλωσαν ότι έπαθε το το κοριτσάκι στις 8 Απριλίου 2021, πριν οδηγηθεί στο Καραμανδάνειο, όπου υπέστη την ανακοπή. Τα συμπτώματα αυτά, που αμφισβητούνται από τους γιατρούς, του εν λόγω νοσοκομείου, συνέβησαν σε οικογενειακό σπίτι, σε χωριό εκτός Πατρών, όταν δεν ήταν πάλι παρών ο Μάνος Δασκαλάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.