Σοκαριστικές καταγγελίες αρχαιολόγων για την Εύβοια

Μιλούν για εγκατάσταση ανεμογεννητριών εντός αρχαιολογικού χώρου – Διαμαρτυρίες από πολίτες και Συλλόγους

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει εκφράσει εδώ και καιρό την έντονη αντίθεσή του στην άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το περασμένο σαββατοκύριακο είχε οργανωθεί διαμαρτυρία πολιτών και Συλλόγων κατά των αιολικών πάρκων, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται τόσο στο λιμάνι των Νέων Στύρων, όσο και στα αρχαία λατομεία στο λόφο Πυργαρι στο Νημποριό.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά και σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τον προστατευμένο αρχαιολογικό χώρο (όπως ακούγεται στο βίντεο, το τελευταίο σημείο της Νότιας Εύβοιας που δεν έχει ανεμογεννήτριες…, που δείχνει μια γενική άποψη της περιοχή, με τεράστιες ανεμογεννήτριες να φαίνονται και κάπου στο βάθος, προβλέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και εντός του χώρου!

Σύμφωνα πάντως με το Star Κεντρικής Ελλάδας, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 450 ανεμογεννήτριες και ο σχεδιασμός είναι για 850. Συνολικά στην Καρυστία (Νότια Εύβοια) οι εγκαταστημένες ξεπερνούν τις 1.000!

Αν συνυπολογίσει κανείς και ότι η Βόρεια Εύβοια κατακάηκε πέρυσι το καλοκαίρι, τότε τι ομορφιά θα απομείνει σε αυτόν τον τόπο;

*φωτό αρχείου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.