«Πέφτουμε κάθε μήνα, κάνε άμεσα εκλογές»

ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ στραπάτσο που υπέστη η κυβέρνηση με το διάγγελμα του μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή που προκάλεσε ισχυρούς κραδασμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με την αδυναμία της να ελέγξει το νέο κύμα ανατιμήσεων, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι του προτείνουν να στήσει κάλπες το συντομότερο.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ θα είναι πολύ αργά για τη Νέα Δημοκρατία, εκτιμούν παράγοντες που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό. Για να σταματήσει η ραγδαία φθορά της ΝΔ επιβάλλεται αιφνιδιασμός με κάλπες μέσα στον Μάιο.

Αυτοί που εισηγούνται πρόωρες εκλογές προβάλλουν το επιχείρημα της Γαλλίας, όπου ο Μακρόν χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα κατέρρευσε δημοσκοπικά μέσα σε τέσσερις εβδομάδες και οι εκλογές της Κυριακής εξελίσσονται σε θρίλερ. Αυτοί που εισηγούνται πρόωρες εκλογές προβάλλουν τα ακόλουθα επιχειρήματα.

Στις αρχές Μαΐου θα κορυφωθεί το νέο κύμα αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα. Οι τιμές θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και να ενταθούν τα συμπτώματα ραγδαίας φθοράς της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 20 Απριλίου λήγει η προθεσμία πληρωμής του φυσικού αερίου που αγοράζουμε από τη Ρωσία. Σε περίπτωση κατά την οποία η Μόσχα δεν δεχθεί πληρωμές σε ευρώ, τότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να διακοπεί η ροή φυσικού αερίου και η οικονομία της χώρας και οι πολίτες να βρεθούν μπροστά σε μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση.

Ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία συνεχισθεί η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία, οι τιμές στην ενέργεια θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες και στα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Η ενεργειακή κρίση και η πληθωριστική έκρηξη κινδυνεύουν να αφανίσουν τη μεσαία τάξη με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος.
Η κυβέρνηση χρεώνεται το ιστορικό ρεκόρ πληθωρισμού 8,9% για τον Μάρτιο και κινδυνεύει να χρεωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ για τον Απρίλιο με τις εκτιμήσεις να μιλάνε για πληθωρισμό πάνω από 10%.

Οι προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση για ισχυρή ανάπτυξη το 2022, διαψεύδονται από τη σκληρή πραγματικότητα. Μέσα στη γκρίζα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η κυβέρνηση χάνει και τη μάχη με την εφιαλτική πανδημία. Τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στα ύψη, οι διασωληνωμένοι καθημερινά αυξάνονται, όπως επίσης και οι θάνατοι.
Σε περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία, είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να διαχειρίζεται μια πολυεπίπεδη κρίση και να εισπράττει καθημερινά τη φθορά που συνεπάγεται η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση.

Έντυπη Kontra News του Σαββάτου 9 Απριλίου 2022

PROTH 080422

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.