Στις ΜΕΘ ο ελληνικός λαός… στο νεκροκρέβατο η πατρίδα

Παναγιωτης Αποστολου

Συνεχίζεται δυστυχώς η ανικανότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Covid-19. Οι νεκροί συνάνθρωποί μας, καθημερινά αυξάνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που υπολειτουργεί! Του ΕΣΥ των Κυριάκου Μητσοτάκη και Θανάση Πλεύρη!

Παρ΄ ότι αυτή η ανίκανη κυβέρνηση εξακολουθεί και συντηρεί τα πλέον σκληρά υγειονομικά μέτρα στην Ευρώπη!

Συγκλονιστικό παράδειγμα, το δημοσίευμα – καταγγελία στο ειδησεογραφικό πόρταλ zougla.gr για την τραγική κατάσταση που βιώνουν ασθενείς στην παθολογική μονάδα του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” στο κέντρο της Αθήνας, από αναγνώστρια του zougla.gr και η οποία καταγγέλλει πως, οι άνθρωποι εκεί είναι “ουσιαστικά πεταμένοι” και δεν μπορούσε να βρει νοσηλευτές ή γιατρούς για να βοηθήσουν συγγενικό της πρόσωπο, που νοσηλεύεται στην παθολογική!

Άλλωστε δεν πρέπει να είναι διόλου τυχαίες οι πληροφορίες που έντονα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα περί αντικατάστασης του Θάνου Πλεύρη από το Υπουργείο Υγείας!

Όταν μάλιστα δρομολογούνται εκλογές από τον Πρωθυπουργό!

Από τη στιγμή που ο Θάνος Πλεύρης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έγινε Υπουργός! Τι κι αν έγινε βέβαια Υπουργός, αφού πήρε τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα, που αγγίζουν ή και ξεπερνούν την απαξίωση της ανθρώπινης φύσεως; Αυτή η αντικατάσταση βέβαια φαίνεται και από το γεγονός, πως πολλές φορές έχει έρθει σε ευθεία δημόσια αντιπαράθεση με την Αναπληρώτριά του στο Υπουργείο Υγείας Μήνα Γκάγκα και η οποία φλερτάρει με την θέση της Υπουργού!

Έτσι ο Θάνος Πλεύρης, αφού έβγαλε τη βρώμικη δουλειά στο Υπουργείο, ο Πρωθυπουργός οδεύοντας σε εκλογές επιζητάει πιο ήπιες φωνές, που δεν θα εξαγριώνουν περαιτέρω την ελληνική κοινωνία!

Έτσι στο τέλος πιστεύουμε ότι θα εισακουστεί η φωνή της κ. Γκάγκα και θα επέλθει η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία με rapid test, προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά κενά που δημιούργησε η πολιτική Θάνου Πλεύρη στο υπό ασφυξία ΕΣΥ! Έτσι ο Πρωθυπουργός, αφού τον έστυψε τελείως (τον Θάνο Πλεύρη), θα τον κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Εκεί βεβαίως που οδεύει και ο χειρότερος Πρωθυπουργός της χώρας μας!

Επικίνδυνες παλινωδίες του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του…

Αλλά η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό, αφού είναι ανήμπορη να τιθασεύσει την ακρίβεια και η οποία πλήττει να ελληνικά νοικοκυριά! Μια απίστευτη ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, σε βενζίνη και φυσικό αέριο! Μια ακρίβεια που φάνηκε να σκαρφαλώνει στα ύψη, πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει όλο το ανάθεμα αυτής της ακρίβειας!

Ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης με εμμονική επιμονή στο “ολοκληρωμένο σχέδιό της”  για την πράσινη μετάβαση της Κλιματικής Αλλαγής! Το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στις αρχές Νοεμβρίου 2021! Όπου ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα έχει φιλόδοξους στόχους με την απολιγνιτοποίηση και πως ευελπιστούσε να γίνει η Ελλάς ευρωπαϊκός κόμβος της πράσινης ενέργειας! Έτσι έκλεισε τα λιγνιτωρυχεία προκειμένου να αντικαταστήσει το λιγνίτη με φυσικό αέριο!

Αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε νέα μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα, λόγω της αυξανόμενης ενεργειακής κρίσης! Επαναλειτούργησε λιγνιτικό κέντρο στη Δυτική Μακεδονία, επαναφέροντας τον “βρώμικο” λιγνίτη στην καθημερινότητά μας, σε μια απεγνωσμένη απόπειρα ώστε να περιοριστούν οι υπέρογκες ανατιμήσεις στα καύσιμα!

Επιπολαιότητες, απερισκεψίες, υπέρμετρη δουλική στάση απέναντι στον διεθνή παράγοντα της ελληνικής κυβέρνησης, που πληγώνουν θανάσιμα τον ελληνικό λαό! Παλινωδίες του Πρωθυπουργού που γίνονται πρωτίστως για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να εισπράξει τα μπράβο της Δύσης, παρ΄ ότι αυτές οι επικίνδυνες παλινωδίες “οδηγούν στις ΜΕΘ τον ελληνικό λαό”!

Αλλά δεν κράζουν τον Πρωθυπουργό μόνο στο εσωτερικό στις παλινωδίες του για τον λιγνίτη, αλλά και τα ξένα ΜΜΕ, όπως η γερμανική εφημερίδα TAZ (Tageszeitung), η οποία χαρακτηριστικά έγραψε:

«Η Ελλάδα ποντάρει πάλι στον λιγνίτη! Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση αντιδρά στις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με μία επιστροφή στον λιγνίτη, από τον οποίο ήθελε να απαλλαγεί γρήγορα»!

Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ θέτουν σε άμεση πολεμική εμπλοκή την Ελλάδα…

Δυστυχώς όμως τα εγκληματικά λάθη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγούν την Πατρίδα σε νεκροκρέβατο! Αφού συνεχίζεται η αλόγιστη, η παράφρονα δουλική του στάση προς τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Μετά την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, έβαλε ολοσχερώς απέναντί του την Ρωσία, η οποία συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις “μη φιλικές χώρες της Ρωσίας”, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα από τη Δύση!

Ακολούθησε προχθές η παρανοϊκή απόφαση των Μητσοτάκη – Δένδια να απελάσει 12 μέλη των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας, με συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας! Ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με την ΕΕ, αφού τις τελευταίες ημέρες απέλασαν πλήθος Ρώσων διπλωματών, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Δανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία!

Αλλά η αιτιολογία του καλού συμμάχου του ΝΑΤΟ Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πως, οι απελαθέντες Ρώσοι διπλωμάτες ενίσχυαν και προωθούσαν αντικυβερνητικές και αποσταθεροποιητικές θέσεις! Δηλαδή οι Ρώσοι διπλωμάτες ήθελαν και επεδίωκαν την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Για να έλθει η απάντηση από την Ρωσική πρεσβεία της Αθήνας:

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non grata. Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες»!

Από τα παραπάνω όλοι πιστεύω αντιλαμβανόμαστε, ότι αυτές οι κυβερνητικές ενέργειες δεν ωφελούν την ειρήνη, που διακηρύσσει η κυβέρνηση πως υπηρετεί, αλλά την κατατάσσουν ως άμεσα εμπλεκόμενη χώρα στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας!

Ομιλία νεοναζί στην Ελληνική Βουλή…

Ωστόσο η κυβερνητική ενέργεια, πέραν πάσης λογικής, ήταν, να δοθεί η δυνατότητα στον πραξικοπηματία νεοναζιστή Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επικοινωνήσει με τον ελληνικό λαό, με ομιλία του στην ελληνική Βουλή! Μια διχασμένη Βουλή, αφού από την αίθουσα του Κοινοβουλίου απείχαν οι Κ.Ο. του ΚΚΕ, της “Ελληνικής Λύσης”, ενώ από το ΜέΡΑ25 εκπροσώπησε ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης!

Ωστόσο θα έλεγα, πως δυο σημαντικά γεγονότα σημάδεψαν αυτήν την ιλαροτραγωδία Ζελένσκι!

Το πρώτο, πως πολλοί βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής, μη υπακούοντας στην εντολή Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο, η υποτελής στάση των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ οι οποίοι μετά το πέρας της ομιλίας Ζελένσκι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν, σε αντίθεση με όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην αίθουσα και οι οποίο χειροκρότησαν καθιστοί!

Αλλά αυτή η γλυκανάλατη και επικίνδυνη ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή, αυτοακυρώθηκε από μόνη της, προκαλώντας έκρηξη οργής στα social media από Έλληνες χρήστες, ιδιαίτερα με το βήμα που δόθηκε σε δυο Ουκρανούς, οι οποίοι δήλωσαν ελληνικής καταγωγής, και ο ένας εκ των δυο μας αποκάλυψε πως:

«Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, συμμετέχοντας στο τάγμα Αζόφ…»!

Δηλαδή, απόλυτα ξεκάθαρα μας είπε πως συμμετέχει στο Τάγμα Αζόφ, το οποίο εκτρέφεται με νεοναζιστικά αισθήματα, προβάλλει νεοναζιστικά σύμβολα και έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε πλήθος εκκαθαρίσεων ρωσόφονων περιοχών της Ουκρανίας!

Αυτές οι σφοδρές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, είναι άλλο ένα ηχηρό ράπισμα των επικίνδυνων επιλογών των Μητσοτάκη – Δένδια!

Τελικά η Ουγγαρία είναι χώρα με εθνική συνείδηση…

Ενώ όμως αυτά συμβαίνουν στην Πατρίδα με την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, άλλα συμβαίνουν στην Ουγγαρία και τη Σερβία!

Στις πρόσφατες εκλογές στην Ουγγαρία, ο συντηρητικός ηγέτης Βίκτορ Ορμπάν και το κόμμα του Fidesz πέτυχε σαρωτική νίκη, μια τέταρτη εκλογική νίκη από το 2010!

Να σημειωθεί πως ο Βίκτορ Ορμπάν χαρακτηρίστηκε από τους επικριτές του προεκλογικά, ως “Ούγγρος Πούτιν”, αφού οι σχέσεις Πούτιν – Ορμπάν είναι άριστες!

Γι΄ αυτό τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώθηκαν κατά του Βίκτορ Ορμπάν με κυρίαρχο σύνθημα: “Με τον Ούγγρο Πούτιν ή με την Ευρώπη;”! Ένα ισχυρότατο δίλημμα εν μέσω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας! Που όμως δεν μάσησαν οι Ούγγροι ψηφοφόροι και για μια φορά ακόμη εμπιστεύθηκαν τον επί σειρά ετών ηγέτη τους!

Όταν οι Ούγγροι γνωρίζουν ότι οι σχέσεις της χώρας τους με την ΕΕ δεν είναι καθόλου ευχάριστες, απεναντίας έχουν καταγγελθεί οι Βρυξέλλες πως υπονομεύουν την Ουγγαρία του Ορμπάν! Μάλιστα το κυρίαρχο σύνθημα της αντιπολίτευσης που υποστηριζόταν από τις Βρυξέλλες, ήταν

“Ορμπάν ή Ευρώπη”;

Μάλιστα ο Βίκτορ Ορμπάν στις πανηγυρικές δηλώσεις του, δεν παρέλειψε να στείλει ηχηρό μήνυμα στις Βρυξέλλες, λέγοντας, πως αυτή η εκλογική νίκη είναι τόσο μεγάλη, ώστε να είναι ορατή από το φεγγάρι και το κυριότερο, από τις Βρυξέλλες! Αλλά χαρακτήρισε τον φίλο της Δύσης Ζελένσκι, ως εχθρό της Ουγγαρίας! Της Ουγγαρίας, μέλους της ΕΕ και η οποία συνορεύει με την Ουκρανία!

Τέλος να επισημάνω, πως η εκλογική αναμέτρηση της Ουγγαρίας, ήταν μια πανωλεθρία της ΕΕ και της Δύσης γενικότερα!

Όπως επίσης, πως ο λαός της Ουγγαρίας επέδειξε σύνεση, λογική και πατριωτισμό, εκλέγοντας εκείνον που υπεράνω όλων βάζει τα συμφέροντα της χώρας του!

Τα ίδια και στην Σερβία…

Αλλά δεν είχαμε μόνο εκλογές στην Ουγγαρία! Είχαμε και στην Σερβία! Όπου ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία της Δημοκρατίας, εξασφάλισε δεύτερη θητεία!

Όπως και στις βουλευτικές εκλογές επικράτησε το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Βούτσιτς! Επίσης στη Βουλή θα βρίσκονται 35 βουλευτές τριών εθνικιστικών κομμάτων, τα οποία είναι φιλορωσικά κόμματα!

Αυτά συμβαίνουν στην Σερβία, την χώρα που ένιωσε στο πετσί της τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς τον Ιούνιο του 1999! Των φιλειρηνιστών Αμερικανών και της Δύσης! Με τις τυφλές βόμβες εναντίον χιλιάδων αμάχων! Των συμμάχων του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι σε μια εμπόλεμη κατάσταση Τουρκίας – Ελλάδος, μόνο ουδέτεροι δεν θα είναι!

Από τη στιγμή που συμπράττουν στη μοιρασιά του Αιγαίου και της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου σε αυτό!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.