Ζελένσκι: Ελευθερία ή Θάνατος λέγατε εσείς, το ίδιο λέμε κι εμείς

Στην ελληνική Βουλή μιλάει αυτή την ώρα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πριν από την έναρξη της ομιλίας του υπήρξε θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα για τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρχίζοντας την ομιλία του είπε, “ελληνικέ λαέ καλημέρα σας” και τόνισε ότι “για πάνω από έναν μήνα κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι τη Μαριούπολη λαμβάνοντας καθημερινά τις φρικτές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στη μαρτυρική πόλη”.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “δεν έχει μείνει κανένα κτίριο που να μην έχει πληγεί. Έχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία, πολιτιστικά κέντρα, ακόμη και το δημοτικό θέατρο. Και αυτό είναι το έργο των Ρώσων πιλότων που δεν δίστασαν να χτυπήσουν. Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί”.

Ο Ζελένσκι είπε ακόμη “Ελευθερία ή Θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες. Το ίδιο λέμε κι εμείς σήμερα”.

Σε ποια Κοινοβούλια έχει μιλήσει έως τώρα ο Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει απευθύνει ομιλίες σε μια σειρά ευρωπαϊκών και όχι μόνο Κοινοβουλίων.

Μεταξύ άλλων στη Βρετανία, όπου οι βουλευτές τον υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα, στον Καναδά όπου τόνισε με έμφαση ότι η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τους Ουκρανούς και απευθυνόμενος στον Τζάστιν Τριντό τόνισε «φαντάζεστε πώς θα ήταν αν λαμβάνετε καθημερινά μηνύματα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών;» και στις ΗΠΑ όπου είχε ζητήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία ή εναλλακτικά ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας, αλλά και περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Στο Ισραήλ ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε να «κάνει μια επιλογή» υποστηρίζοντας έμπρακτα την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας, στη Γερμανία με ένα έντονα φορτισμένο μήνυμα προς τους βουλευτές απηύθυνε δραματική έκκληση, λέγοντας ότι «ένας λαός εξολοθρεύεται στο κέντρο της Ευρώπης», στην Ιταλία έστειλε επίσης ηχηρό μήνυμα: «Φανταστείτε τη Γένοβα εντελώς ισοπεδωμένη: αυτή είναι η Μαριούπολη σήμερα».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους βουλευτές και τους γερουσιαστές της Γαλλίας, κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.

Στο ιαπωνικό κοινοβούλιο ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε  αύξηση της πίεσης στη Ρωσία, την οποία κατηγόρησε ότι δεν αφήνει τον κόσμο να φύγει, στην Ολλανδία ζήτησε βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του, καθώς και τον τερματισμό όλων των επιχειρηματικών συναλλαγών με τη Ρωσία.

Στην Αυστραλία  είπε ότι οι νέες και αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας είναι απαραίτητες για να αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα λέγοντας ότι η χρόνια αποτυχία να χαλιναγωγηθεί η παγκόσμια δύναμη έχει αποθρασύνει τη Μόσχα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.