Οι απόκοσμες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας: «Ήταν κραυγή»

Ο ψυχισμός του παιδιού είχε αποτυπωθεί στο χαρτί

Κραυγή για βοήθεια αποκαλύπτουν τρεις ακόμη απόκοσμες ζωγραφιές της μικρής Τζωρτζίνας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η ψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» ανέλυσε ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Το σκοτεινό σπίτι

Στην πρώτη ζωγραφιά απεικονίζεται το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα με σκούρα χρώματα. «Το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή/ και νοσοκομείο».

Στη μέση της σκεπής απεικονίζεται μια παράξενη φλόγα και η κ. Μπογιατζή λέει: «Είναι κάτι πολύ βαθύ που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή».

Η σκοτεινή Μίνι Μάους

Η Τζωρτζίνα αποτύπωσε στο χαρτί την Μίνι Μάους με μαύρο χρώμα. «Δείχνει σε απόλυτη συμμετρία πώς βλέπει τη μητέρα της. Αν αυτό είναι το κεφάλι της μητέρας, είναι μαύρο και είναι από πίσω, δε δείχνει μάτια, στόμα, σημαίνει ότι σε κοιτάζω από πίσω. Το γεγονός ότι ζωγράφισε αυτά που ζωγράφισε είναι επίτευγμα και προίκα για εμάς για να καταλάβουμε τον ψυχισμό της. Ό,τι έχει κάνει η Τζωρτζίνα σε ζωγραφιά για μένα είναι κραυγή» λέει η επιστήμονας.

Το μαύρο στην απεικόνιση της μητέρας

Στην τρίτη φωτογραφία απεικονίζεται η οικογένεια. Η μαύρη φιγούρα, της οποίας τα πόδια πατάνε στο έδαφος, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, είναι η μητέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Το γεγονός ότι μόνο η μητέρα πατάει, δείχνει την κυριαρχία της, όχι μητρική συμπεριφορά. Είναι συνέχεια με σκούρο χρώμα, είναι επίμονη σε αυτό η Τζωρτζίνα».

Όσο για τη φιγούρα του πατέρα, του Μάνου Δασκαλάκη, που είναι αποστασιοποιημένος, η κ. Μπογιατζή λέει: «Όταν λείπει ένας πατέρας, αν έλειπε όντως, ένα παιδί μπορεί να τον εξιδανικεύσει και να τον φαντάζεται όπως θέλει εκείνο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.