Πάτρα: Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα

Η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο. Ο θάνατός της 69χρονης τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, όμως μια σειρά από μαρτυρίες έχουν δώσει νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το OPEN, έχει δοθεί εντολή τα ιατρικά αρχεία που αφορούν στον θάνατό της να συγκεντρωθούν και να παραδοθούν της Αρχές. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, εφόσον απαιτηθεί, να ζητηθεί η εκταφή της με δεδομένο ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση, καθώς απεβίωσε μέσα στο νοσοκομείο.

Συγγενής της, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” τόνισε: «Είχε πάει από την αρχή το μυαλό μας ότι μπορεί να μην ήταν τυχαίος ο θάνατός της. Όταν βγήκε στην τηλεόραση ότι το σπίτι που νοίκιαζε το ζευγάρι ήταν της θείας μου, κάπως πήγε το μυαλό μας».

Η συγγενής της γυναίκας είπε ότι δεν επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της. «Δεν ήθελε να έχει σχέσεις». Η ίδια σημειώνει ότι η πλευρά της σπιτονοικοκυράς θα κινηθεί νομικά. «Παρακολουθώ να δω τι θα γίνει και θα καλέσω τον δικηγόρο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες».

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει και για την φήμη ότι η ηλικιωμένη αποτεφρώθηκε. Στο Α’ νεκροταφείο, πάντως, υπάρχει ένας πρόχειρος τάφος με το όνομά της. Ωστόσο, στο κάτω μέρος υπάρχει η φωτογραφία ενός άγνωστου άνδρα. Σημειώνεται ότι υπάρχει ένα χαρτί – πιστοποιητικό θανάτου της, το οποίο έχει υπογραφεί από γιατρό. Το Ανθρωποκτονιών διερευνά αν το έγγραφο είναι πλαστό.

Στην ίδια εκπομπή του MEGA, υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, λέει: «Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης».

«Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Όταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;», ανέφερε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας. «Αναγκαίο έγγραφο που απαιτείται για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης για αποτέφρωση, είναι πιστοποιητικό ιατροδικαστή ότι εκ της νεκροψίας δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία θα απαιτήσουν περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου. Από τα δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, αναφέρεται ότι ενδεχόμενα η αποτέφρωση να αποσβούσε τα εγκληματικά στοιχεία. Αυτό είναι ψευδές».

Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από γιατρούς και αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Σύμφωνα με δικαστικές και εισαγγελικές πηγές, οι έρευνες θα στραφούν πρώτα στην οικονομική εκμετάλλευση της μοναχικής αυτής γυναίκας, δηλαδή τι απέγινε η περιουσία της και τι έγιναν τα μετρητά από την εκποίηση. Στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας φέρεται να υπάρχουν 300.000 ευρώ, αφού ο σύζυγός της, που πέθανε πριν από 4 χρόνια, ήταν δικηγόρος Αθηνών και η ίδια καθηγήτρια.

Η περίεργη πώληση διαμερίσματος

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος στο OPEN, ο Μάνος Δασκαλάκης ως πληρεξούσιος, είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς, με την αξία του να υπολογίζεται στα 250.000 ευρώ. Πρόκειται για διαμέρισμα που δεν βρίσκεται στο ακίνητο της οδού Μπιζανίου, όπου διέμενε το ζευγάρι. Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε τεράστια εμπιστοσύνη στον Μάνο Δασκαλάκη και γι’ αυτόν τον λόγο τον είχε ορίσει ως πληρεξούσιο για να διαχειρίζεται τα οικονομικά της. Αντίθετα, κρατούσε αποστάσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από την πλευρά της είχε απέναντί της εχθρική συμπεριφορά.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, η σχέση του ζευγαριού ήταν διαταραγμένη καθώς η 33χρονη κατηγορούμενη διαπίστωνε ότι η σπιτονοικοκυρά διοχέτευε όλα τα χρήματά της μέσω του Μάνου Δασκαλάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι προς διερεύνηση αν τα χρήματα αυτά πήγαιναν όλα για τις υποχρεώσεις της σπιτονοικοκυράς ή είχε όφελος και ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο Γιώργος Αναστασόπουλος ανέφερε επίσης ότι η σπιτονοικοκυρά είχε υποσχεθεί στον πατέρα ότι θα του “έγραφε” τα δύο διαμερίσματα του κτιρίου στην οδό Μπιζανίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, ο Μάνος Δασκαλάκης γνώρισε την σπιτονοικοκυρά, όταν εργαζόταν ως διανομέας και της πήγαινε φαγητό. Προφανώς, η γυναίκα μετά την γνωριμία ήθελε να βοηθήσει το ζευγάρι και παραχώρησε το σπίτι στο ισόγειο, χωρίς χρήματα. Κάποια στιγμή, ο Μάνος έκανε πρόβες με την κιθάρα του στον 1ο όροφο (και αυτόν τον είχε παραχωρήσει) και η γυναίκα έμενε στο δεύτερο. Φαίνεται, όμως, ότι η σπιτονοικοκυρά άρχισε να ενοχλείται ξαφνικά και ζήτησε ενοίκιο 200 ευρώ. Και τότε άρχισαν οι προστριβές. Ωστόσο, ο Μάνος εξακολουθούσε να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, αφού ήταν κατάκοιτη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παρίστανε την ανιψιά της σπιτονοικοκυράς της και πουλούσε τα πράγματά της

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.  Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 69χρονης, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρίστανε την ανιψιά της σπιτονοικοκυράς, με στόχο να πουλήσει όλα τα πράγματα που είχε στο σπίτι.

Δείτε τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μάνα των τριών νεκρών κοριτσιών με μία γυναίκα που ενδιαφερόταν να αγοράσει κάποιες πολυθρόνες που θεωρούνταν αντίκες, Επίσης είχαν κάνει συζήτηση για κάποια χαλιά και φλοκάτες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.