Πάτρα: Ως εγκληματική ενέργεια θα ερευνηθεί ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας & του Μάνου

Η γυναίκα είχε μεγάλη περιουσία και στον λογαριασμό της βρέθηκαν περίπου 300.000 ευρώ

Σε ένα θρίλερ φαίνεται πώς εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Υπό το φως των νέων εξελίξεων και της «χιονοστιβάδας» που προκάλεσε η σύλληψη της 33χρονης μητέρας για την ανθρωποκτονία, από πρόθεση, της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αλλά και της συνεχιζόμενης έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «έφυγαν» από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει πλέον και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς στην Πάτρα.

Για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει τη Δευτέρα έρευνα για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια πίσω από τον θάνατο της 69χρονης, το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθούν καταθέσεις από γιατρούς και αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος της Πάτρας λέει ότι έγινε κανονική ταφή της γυναίκας, βάζοντας τέλος στα σενάρια και τις πληροφορίες που ήθελαν να έχει γίνει καύση της σορού της.

Κάτι τέτοιο αυτομάτως συνεπάγεται ότι, αν το κρίνουν σκόπιμο οι ερευνητικές αρχές και το αποφασίσει ο εισαγγελέας, μπορεί να δοθεί εντολή εκταφής.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων, Ανδρέα Αντωνόπουλο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι άλλο. Από την στιγμή που ο τάφος έχει σταυρό και όνομα, έχει γίνει ταφή και όχι αποτέφρωση» δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε μεγάλη περιουσία και στον λογαριασμό της βρέθηκαν περίπου 300.000 ευρώ.

Λίγους μήνες ωστόσο πριν από τον θάνατό της, φαίνεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, ως πληρεξούσιός της, είχε προβεί για λογαριασμό της σε μια αγοραπωλησία ακινήτου, ύψους 250.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, «εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών είναι ότι τα παιδάκια το πιθανότερο είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας, δηλαδή βασανιστικό και φρικτό θάνατο από τη μάνα τους», όπως αναφέρθηκε για την τύχη της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι έρευνες για τον θάνατο των δύο κοριτσιών επισπεύδονται, ενώ θα υπάρχει νέα ανάγνωση των τοξικολογικών εξετάσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων του ιατρικού προσωπικού.

Θεωρείται ότι τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ήδη σοβαρά, και μάλιστα υπάρχει εκτίμηση ότι το τοπίο για τα δυο παιδάκια θα ξεκαθαρίσει πάρα πολύ σύντομα, πριν από το Πάσχα, καθώς ο δρόμος των ερευνών έχει ανοίξει μετά τη διαλεύκανση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας.

Οι εκτιμήσεις από την ανακριτική διαδικασία και τις εισαγγελικές αρχές είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να ομολογήσει το έγκλημα της, καθώς την χαρακτηρίζουν «ψυχρή, απαθή, πανέξυπνη και σκληρή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.