Οι χειρότερες προσφυγικές κρίσεις από το 1960 μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Τουρκία είχε φιλοξενήσει τους περισσότερους πρόσφυγες στα τέλη του 2020 με 3,7 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από την Κολομβία με 1,7 εκατομμύρια, το Πακιστάν και την Ουγκάντα ​​με 1,4. εκατ. και η Γερμανία με 1,2 εκατ.

Αν και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 ξεκίνησε μόλις πριν από έναν μήνα, ήδη πυροδότησε μια από τις πιο σοβαρές προσφυγικές κρίσεις των τελευταίων 60 ετών, με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη χώρα στον απόηχο των συνεχιζόμενων επιθέσεων. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Σύμφωνα με δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν από το Pew Research Center, η πλειονότητα των μεγαλύτερων προσφυγικών κυμάτων των τελευταίων ετών προήλθε από δύο ασιατικές χώρες.

Συνολικά, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι περίπου 21 εκατομμύρια πρόσφυγες υπό τις εντολές της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους στα τέλη του 2020, με άλλα 48 εκατομμύρια άτομα να εκτοπίζονται βίαια στο εσωτερικό λόγω στρατιωτικών συγκρούσεων ή άλλων λόγων.

Πηγή: Statista

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.