Τσίπρας: Ζήτησα από το ΔΝΤ να δεσμευτεί πως θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία και όχι “α λα καρτ” στήριξη

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, για το εάν ζήτησε από την κ. Λαγκάρντ να δεσμευτεί το ΔΝΤ δίπλα στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε ότι «με τη διευθύντρια του ΔΝΤ είναι γνωστό πως έχω διαρκή επικοινωνία. Αυτή επικοινωνία δεν είναι πάντα εύκολη, οι διαφωνίες είναι δεδομένες, αλλά είναι μία ειλικρινής και έντιμη επικοινωνία».
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ζήτησε από το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να μη σπαταλάει χρόνο, να κρατήσει μία σταθερή θέση και να δεσμευτεί ότι με βάση τα τεχνοκρατικά πρότυπα που απαιτούνται για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητες συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Σε αυτήν τη βάση, ναι, βεβαίως, ζήτησα τη δέσμευση του ΔΝΤ να μην είναι α λα καρτ, δηλαδή μόνο με μέτρα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις. Ζήτησα από το ΔΝΤ να μην “πετάει την μπάλα μπροστά”, αλλά να έχουμε μια συνολική λύση για το χρέος», τόνισε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:
https://www.youtube.com/watch?v=Fn2EOKKDhEgrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.