Τι συμβαίνει; – Τρόμος στη Θεσσαλονίκη από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις

Όλες οι δονήσεις κάτω από 2,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με εξαίρεση την πρώτη στις 28 Δεκεμβρίου που ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών. Παρόλα αυτά πολλοί είναι οι κάτοικοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους μιας και οι σεισμοί είναι επιφανειακοί και γίνονται αισθητοί.

Τι συμβαίνει; – Τρόμος

  • “Οι επιστήμονες μας είπαν πως είναι μια φυσιολογική διαδικασία, και σταματήσαμε να ανησυχούμε τόσο πολύ, βέβαια κουνιόμαστε ακόμα και ο θόρυβος που κάνει τον ακούμε” είπε ο Γιώργος Ρηγόπουλος πρόεδρος Κίνησης πολιτών Χορτιάτη. Το ρήγμα σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν πρέπει να ανησυχεί τους κατοίκους.

“Είναι σε μια ζώνη που την ξέρουμε καλά, είναι γνωστή, είναι χαμηλής παραμόρφωσης, κάνει ισχυρούς σεισμούς αλλά σε πολύ αραιά διαστήματα, η δραστηριότητα και η βουή είναι φυσιολογική, θα κρατήσει κάποιο καιρό ακόμα και χρειάζεται υπομονή για να δούμε πως θα εξελιχθεί ” είπε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

Πληροφορίες από το nassosblog.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.