Πώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο να θεωρηθούν παραγεγραμμένες οι υποθέσεις του Γ. Παπαντωνίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τελέστηκε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια με πλείονες τρόπους και οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν», αναφέρει η κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου. Αυτό το ζήτημα θεωρείται «κλειδί» που απομακρύνει το ενδεχόμενο οι υποθέσεις να έχουν παραγραφεί.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπογράφοντες την πρόταση συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής σημειώνουν πως «οι πλείστοι τρόποι τέλεσης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων, όπως είναι η κατοχή περιουσίας και η διακίνησή της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, συνιστούν εγκλήματα διαρκή, των οποίων η τέλεση συνεχίζεται και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα παραγραφής, πριν τη λήξη της διάρκειάς τους».
 
Άλλωστε, με βάση αυτό το σκεπτικό, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπογραμμίζουν ότι το όνομα του πρώην υπουργού, Ι. Παπαντωνίου, αναγράφεται σε λίστα καταθετών εξωτερικού μεγάλων χρηματικών ποσών (1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC, στο όνομα της συζύγου του), αλλά και ότι έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, ενώ φαίνονται να υπάρχουν εις βάρος του και άλλες ποινικές καταδίκες για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες προηγουμένων ετών.
 
Ήδη, η ΝΔ, το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησαν ότι θα πουν «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής και φαίνεται πως είναι πλέον θέμα χρόνου να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη λήψη απόφασης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.